Afgelopen week tijdens een debat, en ook op zijn website, stelt Klaas Dijkhoff dat hij voor de legalisatie van softdrugs is. ” Landelijk zal de VVD ijveren voor een combinatie van legalisering van teelt voor de Nederlandse markt en een stevige aanpak van illegale teelt en export van softdrugs.” aldus Dijkhoff. Echter stelt Fred Teeven (VVD) vandaag in Spitsnieuws ”Reguleren of legaliseren van de teelt van softdrugs is wat de VVD betreft voorlopig niet aan de orde.” (lees verder)

Daarnaast geeft Dijkhoff op zijn website aan geen voorstander te zijn van een pasjessysteem. “Het pasjessysteem is symboolpolitiek. Los van een ‘stroman-effect’ (waarbij iemand op zijn pasje voor drugstoeristen koopt die het dan buiten moeten oproken) zal het niet helpen om het drugstoerisme terug te dringen. “ Echter vindt zijn landelijke partijgenoot Fred Teeven: ” ” Daarom pleit de VVD ervoor dat coffeeshops besloten clubs worden, waar je een lidmaatschapspas moet hebben. Ook moet cannabis alleen met een bankpas worden afgerekend. Zo kunnen we de geldstromen goed in beeld krijgen.”

Ik ben blij te horen en te lezen dat de VVD in Breda op één lijn staat met de SP, echter begin ik er nu wel aan te twijfelen… wil de echte VVD opstaan? Is er echt een verschil tussen landelijk en lokaal ? Of was het allemaal stoere praat om stemmers binnen te halen?

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to say I am all new to blogging and site-building and definitely savored this web-site. More than likely I’m likely to bookmark your website . You surely come with excellent well written articles. Regards for sharing with us your web page.