In een interview in Binnenlands Bestuur stelt Wethouder Saskia Boelema (d66) dat de oude website van Breda uit 2000 kwam. En dat het daarom geoorloofd was om 450k uit te geven aan een nieuwe website.

De website is niet voor niets zo gemaakt. De vorige website stamde uit 2000.

aldus Wethouder Boelema

Eerder deze week werd al duidelijk dat Wethouder Boelema niet eerlijk was geweest over dat de meest goedkope aanbieder de gunning had gekregen. Het werd namelijk duidelijk dat een andere aanbieder het had kunnen ontwikkelen voor de helft minder.  Nu blijkt dat Wethouder Boelema ook over de oude website iets wat heeft lopen jokken.

Gelukkig hebben we het internet archief wat oude website netjes opslaat voor het nageslacht. En aangezien beelden vaak meer zeggen als woorden hierbij een tijdlijn. Mevrouw Boelema… verklaar u nader? (vast verkeerd gequoot )

De website breda.nl zag er in 2000 zo uit

De website breda.nl zag er in 2002 zo uit (grote wijziging met de vorige)

De website breda.nl zag er in 2004 zo uit (kleine wijziging met de vorige)

De website breda.nl zag er in 2006 zo uit (zelfde als de vorige)

De website breda.nl zag er in 2008 zo uit (hé kijk eens, dat ziet er anders uit… herkenbaar niet?)

De website breda.nl ziet er in 2011 zo uit (kosten minimaal 455.00,00 euro)

Ik wil even aangeven dat mocht het nog niet duidelijk zijn dat de laatste versie van de website niet uit 2000 komt zoals Wethouder Boelema stelt… Maar dat sinds 2000 breda.nl een aantal keer van gedaante veranderd is. Naast dat ik me afvraag waarom een wethouder wilt jokken over van wanneer de oude websites vraag ik me ook af wat dat nou kost zo’een nieuwe website elke paar jaar… Wie heeft er een antwoord? of moeten we nog een keer een WOB verzoek indienen? … please let me know….

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to say I am all new to blogs and truly enjoyed your web blog. Very likely I’m likely to bookmark your blog . You really have tremendous posts. Thanks a bunch for sharing your web page.