Website Breda had veel goedkoper gekund, andere offerte in de aanbesteding was helft goedkoper.

Vanochtend ontving ik van een bron een document met de naam “bijlage 11 Kostenoverzicht.pdf” (dit document heb ik niet via de WOB mogen ontvangen, maar nu dan toch via een andere weg)

Dit is een document dat bij een offerte wordt gestuurd van de europeese aanbesteding voor de website Breda.nl en de totaal opbouw laat zien van de financien van de offerte. Echter deze bijlage 11 die gaven mijn andere totale van de kosten van de website dan dat de offerte van Wethouder Boelema gisteren weer gaf.

Pagina 5 van de offerte van de gemeente stelt dat de “De gunning van deze aanbesteding geschiedt op basis van de economisch meest voordelige inschrijving.”

De begroting van boelema van gisteren steld dat de prijs van de website eenmalig 424.688,00 euro is en jaarlijks Totaal jaarlijks 70.876,00

De bijlage toont aan dat een andere die meedeed in de race eenmalig 186,360.00 vraagt en jaarlijks 93,723.00

De totaal matrix van de gunning toont echter aan dat de kosten anders zouden liggen en dat DOP goedkooper was als de bieder in de bijlage. Dit blijkt dus niet te kloppen…

De bijlage 11 die aangeeft breda.nl voor veel minder te kunnen maken blijkt van een andere deelnemer in de aanbesteding te zijn genaamd “GreenValley

Nu vraag ik me af. Was Wethouder Boelema hier van op de hoogte, of niet? En als ze het wel was, waarom is dit niet gemeld?

Word vervolgt.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to mention I am beginner to blogging and site-building and truly savored your web-site. More than likely I’m planning to bookmark your blog . You absolutely have tremendous articles and reviews. Many thanks for revealing your webpage.