Ik keek even mijn weblog door en zag dat het de laatste tijd wel erg veel over “krakers” en “kraken” ging, nu is het we’ll een onderdeel in me dagbesteding geweest (en zeker afgelopen dagen) maar het is niet het enige wat ik doe…

Maar eerst. Hoe komt dat zo ik en kraken? Zelf woon ik niet in een kraakpand, ook nooit gedaan. Ik denk zelf dat er veel moeite mee zou hebben wel in een kraakpand te wonen. Ik huur nu een (2) kamer(s) in de haagse beemde in breda. Het bevalt me goed, de zekerheid dat ik volgende week niet weg moet, of weer moet verhuizen. Weten dat ik altijd stroom, warm water en een douche heb etc… maar ben ik daarmee verwend?

Ik leerde de kraakbeweging een anderhalf jaar geleden kennen. Toen hebben we gezamelijk (ROOD en de beweging) een actie gedaan, daarna hebben we als ROOD nog een tijd ruimte gebruikt in een pand dat de beweging had in het centrum in breda.

Als mens sta volledig achter de ideale die een deel van de beweging gebruikt voor het doen van hun acties, helaas leven we in een land waar doormiddel van leegstand, bewuste verpaupering en speculatie met gebouwen, woningen en andere vastegoed het kraken ervan soms een van de enige middelen is die je kunt inzetten tegen deze mensen en coorperaties. Laten we ook met zijn alle hopen dat er dat de kraakwet gewoon blijft bestaan tot de dag dat deze wet niet meer nodig blijkt te zijn. Indien we er voor kiezen een wet te maken die kraken verbied bieden wij al deze speculanten en corperaties de mogelijkheid hun gang te gaan.

Oeps… nou begint ook deze post weer een kraak bericht te worden en dat wou ik nou juist een keer niet…

Naast het op dit moment woordvoeren voor een deel van de kraakgroep doe ik meer… zo ben ik samen met andere bezig met de ontwikkeling van jijendeoverheid.nl… momenteel werk ik aan wijmaken.jijendeoverheid.nl… jijendeoverheid is het onderdeel in mijn leven waar ik het meeste van me tijd en energie aan geef. Aan de buitenkant wil het mogelijk lijken dat de ontwikkellingen niet al te snel gaan. (Er staat namelijk al weken alleen een logo op de pagina) het tegendeel is het geval.. aankomende weken zullen we diversen dingen lanceren en uitrollen ook zijn er veel gesprekken gaande omtrend de ontsluiting van data en de samenwerking met andere participatie projecten. De ontwikkeling van de (hns.dev) database gaat voorspoedig en onderzoek naar het platform gaat binnenkort ook beginnen…

Naast jijendeoverheid ben ik ook nog bezig met het geven van voorlichtingen via ConExq. Ook gaan me activiteiten voor de SP en ROOD gewoon door.

Maar nu, het lijkt er afgelopen tijd we’ll alleen maar schrijf over kraken… terwijl 95% van me tijd gaat naar jijendeoverheid, ConExq, SP (en ROOD) en karaktur… maar op een of andere manier schrijf ik daar niet zo makkelijk over… waar zouden jullie willen dat ik eens meer over schreef? (Laat even een reactie achter, of stuur me even een mailtje)

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.