Eergisteren hebben ik en Emilie de vereniging eerlijk beheer officieel opgericht, Wij zijn op dit idee gekomen doordat wij zelf in de Bredase kraakbeweging actief zijn en beide erg tegen leegstand en verpaupering van panden zijn. Wij wilden een alternatief bedenken voor kraken, een manier waarop wij meer samen kunnen werken met eigenaren en gemeenten en tegelijk meer woonruimte beschikbaar maken, verpaupering tegengaan, maatschappelijk bewust bezig zijn en mensen dichter bij elkaar brengen. Zo kwamen wij op het idee om Eerlijk Beheer op te richten, waarin al deze dingen de mogelijkheid hebben om samen te komen.

[singlepic=647,320,240„center]

Dit betekend niet dat wij tegen kraken zijn, want kraken blijkt vandaag de dag nog steeds een noodzakelijk iets.

Aan de ene kant heerst er veel leegstand in Breda. Huizen en kantoorpanden staan soms gewild of ongewild lang leeg. Hierdoor verpauperen deze panden en wordt de leegte soms een ongewilde opvulling van de buurt. Breda kampt, hoe vreemd dit ook klinkt, met lange wachtlijsten. Op dit moment zoeken ruim 27.000 mensen in Breda woonruimte. Ook kunnen er in onze ogen meer activiteiten in de buurt georganiseerd worden, denk aan straatspeeldagen, buurtfeesten, opruimdagen en andere activiteiten waarmee we meer verbinding met de buurt kunnen krijgen.  Wat nu als we al deze zaken in één keer kunnen aanpakken? Kortere wachtlijsten, minder leegstand, minder verpaupering van panden en een gezelligere buurt.

[singlepic=646,320,240„center]

Inschrijven kan en mag vanaf nu ook via internet: KLIK HIER

Mogelijk klink het vreemd, of is het even wennen maar Eerlijk Beheer is meer dan een altarnatief tegen leegstand, Eerlijk beheer is meer dan een vereniging die op een maatschappelijk bewuste manier vastgoed beheerd. Eerlijk Beheer is van mening dat het mogelijk is dat als wij samen zonder winstbelang gaan  werken aan een beter Breda maken we allemaal winst maken. Hoe dit kan? www.eerlijkbeheer.nl

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.