Vanochtend stond in de krant en op BredaVandaag.nl dat wij (sp) / ik de plannen voor de laatste fase van de nieuwe haven in de koelkast/ijskast wou plaatsen. Ik zal kort toelichten waarom.

Aankomende maanden zullen we in Breda veel moeten bezuinigen, we praten hier over 10tallen miljoenen die we nodig zullen hebben om aan de één kant gemaakte tekorten weg te werken en aan de andere kant minder inkomsten te kunnen compenseren.

Dat betekend dat er op alles bezuinigd zal moeten worden, athans op veel punten.

Het doortrekken van de haven (de derde en laatste fase) zal ergens tussen de 15 en 25 miljoen euro gaan kosten, dat is veel geld om uit geven wanneer je dat niet hebt. Daarnaast is het zo dat een deel van waar de haven (nieuwe mark) moet gaan lopen over het terrein van defensie loopt. Defensie zal hoogstwaarschijnlijk pas in 2014/2016 afstand doen van dat terrein dus tot die tijd kan er überhaupt niets gebeuren.

Het rapport waar we gisteren in de commissie over spraken ging nog helemaal niet over de beslissing of de laatste fase doorgang moest vinden maar over een verkenning onderzoek.

Nu ben ik helemaal niet van mening dat dit laatste deel nooit gemaakt zou moeten worden, in tegen deel, nu de haven er ligt is het niet al te onaardig, maar ik ben wel van mening dat we prioriteiten moeten stellen aankomende jaren in wat we doen. Het kan niet zo zijn dat we morgen moeten besluiten om 4 miljoen uit de reserve van de BSW te halen om onze tekorten te betalen terwijl we aan de andere kant geld blijven uitgeven aan dit soort projecten.

Laten we daarom wachten met een verkenning onderzoek en dat soort zaken tot dat de tijd daar is dat we ook echt opvolging aan kunnen geven. En zelfs dan laten we goed opletten wat we doen want de haven heeft ons al veel gekost als stad, terwijl er alternatieven lagen waar veel meer mee kon maar veel minder zouden kosten.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to say I am new to blogging and site-building and seriously liked your website. Probably I’m likely to bookmark your blog . You amazingly come with fantastic articles. Bless you for sharing with us your web site.