Breda – Het zal niet de eerste keer zijn geweest dat iemand de lijsttrekkers van de PVV respectievelijk Trots op Nederland zo omschrijft. Dat echter deze woorden uit de hoek van hun voormalige partij VVD komen zal nog niet vaak zijn voorgekomen. De weinig omhullende uitspraak was van Jeroen van Dijken, landelijk bestuurslid van de JOVD gisteren in politiek café Karaktûr.

Dat stond afgelopen zondag in het teken van de jeugd. Aanwezig waren de politieke jongerenorganisaties CDJA (CDA), ROOD (SP), JOVD (VVD) en de Jonge Democraten (D66). De Secretaris Politiek van laatstgenoemde organisatie, Jolien van Hooff was het eens met de woorden van de JOVD. Hierop reageerde Lieke Smits van ROOD adrem:”Goed dat Wilders inhoudsloos wordt genoemd, maar Pechtold doet daar maar al te graag aan mee. Het is net een Siamese tweeling: ze klimmen samen in de peilingen en nu dalen ze weer samen.” Ook gaf van Dijken aan dat wat hem betreft de PvdA afgeschreven was.

Ondanks dat de verschillende politieke jongerenorganisaties soms fel met elkaar in debat gingen was er op enkele punten ook eensgezindheid. Met name over de rol van de jongeren binnen de moederpartij zijn allen tevreden. Ook dat op de stelling dat de organisaties wat elitair zijn en slechts bestaan uit studenten konden alle vertegenwoordigers slechts bevestigend antwoorden. Dat dit niet goed was en er actiever onder lager opgeleide jongeren aanwans gezocht zou moeten worden waren de aanwezigen het weer eens.

Oorspronkelijk bericht: http://karaktur.nl/2010/05/vvd-jongeren-wilders-en-verdonk-populistisch-en-inhoudsloos/

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to mention I am just new to blogging and certainly loved you’re web-site. Likely I’m likely to bookmark your website . You actually have superb articles and reviews. Regards for sharing with us your web page.