Eergisteren werd in Zundert een leegstand pand gekraakt door 8 krakers. Echter was de eigenaar daar niet al te blij mee. Deze besloot een gierwagen voor te zetten en het pand waar toen nog een aantal krakers binnen zaten, om hun spullen  te pakken, vol te spuiten.

Vrij snel daarna ontstond er een brand die het gehele pand verwoest heeft. Gisteren en vandaag zijn er over en weer beschuldigingen geweest tussen de krakers en de eigenaar over de oorzaak van de brand. De eigenaar legde de schuld neer bij de krakers en de krakers idem bij de eigenaar.

Omdat ik in het verleden meer woordvoering gedaan heb voor een ander deel van een kraakbeweging en ik  het gevoel kreeg dat in deze verhitte strijd de deze krakers een stem nodig hadden, heb ik de woordvoering hiervoor op me me genomen.

Nieuwe feiten en omstandigheden maken echter dat ik die taak niet langer kan vervullen, het geen mij erg doet betreuren. Echter vecht ik vanuit mijn idealen, oprechtheid en transparantie en wil ik dit graag blijven doen in toekomst.

Met vriendelijke groet,

Michel Spekkers

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to mention I am beginner to blogs and certainly enjoyed your web blog. More than likely I’m want to bookmark your website . You absolutely have impressive articles and reviews. Kudos for sharing your blog.