Venezuela (Nederlands)

Espanol and English

Humanitaire crisis in Venezuela

De situatie in Venezuela gaat in snel tempo achteruit. Honderdduizenden mensen zijn dagelijks op de vlucht. ‘Ik denk niet dat de wereld zich realiseert hoe ernstig de situatie is. Dit kan uitgroeien tot een ramp van ongekende grootte voor het westelijk halfrond.’ stelde David Beasley, Executive Director van het World Food program.

De wereld lijkt de andere kant op te kijken, terwijl deze humanitaire ramp tot ongekende proporties groeit. De meeste media outlets zijn het land ontvlucht en de propagandamachine van de Venezolaanse overheid draait op volle toeren.  Het is tijd dat wij het tij gaan keren, en daarbij is jouw hulp nodig. De Venezolanen hebben jouw hulp nodig.

Sinds 2014 ben ik een aantal keer in Venezuela geweest. De laatste keer was tussen mei en augustus 2018. Ik ken het land, ik weet de weg en heb mijn netwerk. In de afgelopen jaren heb ik voor diverse kranten, tijdschriften en radiostations verslag gedaan van de situatie aldaar.  

Wat kun je doen

Wil je iets betekenen voor de Venezolanen dan is de eerste stap de wereld laten zien  wat er in Venezuela gaande is. Hoe meer mensen weten wat er gaande is, des te meer politieke druk er komt om iets te doen.

Met dat eerste kan ik helpen. Stuur mij naar Venezuela en laat mij als onafhankelijk journalist jou en zoveel mogelijk andere mensen vertellen wat daar gebeurt. Als je mij naar Venezuela stuurt dan kun  je van mij dagelijkse updates verwachten en goed-onderbouwde items vanuit alle hoeken van het land. Ik zal je betrekken bij alles wat ik daar doe, en je kan aangeven wat jij belangrijk vindt om meer over te horen. De bestaande media kijken de andere kant op maar dat betekent niet dat wij dat ook moeten doen.

Wat heb je nodig?

Verslag doen uit Venezuela is helaas niet gratis. Er zal gereisd moeten worden, en als westerling is het niet altijd even veilig, dus ook daar zal rekening mee gehouden moeten worden. Uiteraard moet ik, evenals de mensen uit mijn groep, ook zo nu en dan slapen en eten. Hieronder een kort overzicht. Het eerste bedrag zijn de vaste lasten, het andere het bedrag per week als jullie willen dat ik langer blijf. Hoe meer steun, des te langer ik kan werken.

* Bedragen in Euro’s

Geen geld, wel helpen.

Het kan natuurlijk zijn dat je mij wel wilt helpen, maar geen geld hebt. Ook dan kun je helpen, deel deze pagina met zoveel mogelijk mensen, verspreid het woord zover als je kan, zo vaak als je kunt.

Meedoen is heel simpel

Haal ik het minimale bedrag niet dan krijg je de inleg – 1 euro (transactiekosten) terug. Mocht ik naar Venezuela kunnen en een artikel kunnen verkopen aan een commerciële zender dan zal 100% van die omzet worden gebruikt voor verslag vanuit Venezuela. Hebben we een deal?

JA. IK DOE MEE!

Vul hier je gegevens in en klik op’pay’ om je betaling af te ronden in de beveiligde betaalomgeving van Mollie.

  • iDEAL
  • Kaart
  • PayPal
  • Bancontact
  • giropay
  • KBC/CBC-Betaalknop
  • Belfius Pay Button