Onderstaande email ik heb ik vandaag aan een aantal contacten en organisaties verstuurd.

Beste partners, collega’s, vrienden (en onbekenden).

Onderstaande email is een hulpvraag, eerder een noodkreet,  van mij voor stichting jijendeoverheid.nl. Ik hoop dat jullie de tijd willen nemen deze door te lezen. Bij voorbaat dank.

4 december 2008 was de dag dat jijendeoverheid.nl een van de winnende projecten was van de overheid 2.0 prijsvraag. Een uitkomst die ons de mogelijkheid bood om afgelopen jaar de eerste bèta van jijendeoverheid.nl te ontwikkelen, en dit met succes. Sinds februari dit jaar draait deze dan ook, en daarmee zijn wij onze verplichtingen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken nagekomen.

Op dit moment heeft¬†jijendeoverheid.nl 17,107 pagina’s met in totaal 66612 widgets sinds de lancering in februari hebben wij duizenden bezoekers mogen ontvangen en hebben de eerste gemeenten, provincies en partijen zich gemeld om hun eigen pagina te mogen beheren bij ons.

Maar dit is wat ons betreft pas een begin, de eerste stappen naar meer. In de aanloop naar de verkiezingen zullen bijvoorbeeld de thema pagina verkiezing.jijendeoverheid.nlhebben. En ook het aantal modules en mogelijkheden (functionaliteit) zal aankomende tijd worden uitgebreid. Zo zullen we in ieder geval voor  verbeterdebuurt.nl,watstemtmijnraad.nl en petities.nl widgets ontwikkelen. Daarnaast hebben we nog diverse widgets in de pen en zelfs ook al in de maak. Aankomende weken zullen er als het aan ons ligt dagelijks nieuwe mogelijkheden live komen op jijendeoverheid.nl

Maar wij zitten met een groot probleem. De gewonnen gelden van het winnen van de overheid 2.0 prijsvraag en gelabeld voor de ontwikkelingen die nu online staat is op. Met 25.000 euro hebben wij met het bestaande team kunnen ontwikkelen wat er nu staat, en dat op zich is iets waar wij al trots op zijn, wetende dat soortgelijke projecten vaak velen malen dit bedrag kosten.

Wij willen door, en zijn druk bezig met het vinden van een business model wat ons voor langere tijd stabiliteit zal geven, iets waarmee we pas konden starten sinds de eerste bèta online staat. Wij hebben hier tijd voor nodig om dit concreet te maken maar kunnen zoals het nu staat dit niet langer bolwerken. Wij zitten met acute geldnood.


Om aankomende maanden een model te kunnen ontwikkelen wat stabiliteit kan bieden voor de aankomende jaren, en door te gaan met de ontwikkelingen die nu gaande zijn hebben wij per direct financiele ondersteuning nodig. Daarom deze email aan u.

Wij willen u vriendelijke vragen om binnen uw organisatie te kijken naar eventuele mogelijkheden ons te helpen, daarnaast willen wij u vragen in uw directe omgeving te kijken indien deze mogelijkheden bij u of uw organisatie niet voorhanden zijn, echt alle hulp is welkom. (graag doorsturen)

Wij zouden niets liever willen dan doorgaan met dit project, doorgaan met de strijd naar meer gestandaardiseerde open data, doorgaan met het ontwikkelen van participatie mogelijkheden, doorgaan met jijendeoverheid.nl

Het zou eeuwig zonde zijn dit project net na de lancering, net als de eerste stappen echt zichtbaar gezet zijn, op non-actief te moeten zetten.

Allereerst dank voor het lezen van deze roep om hulp, en dank voor het kijken naar de mogelijkheden.

Voor vragen ben ik, en zijn wij uiteraard altijd bereikbaar.

Met vriendelijke groet,

Michel Spekkers

Voorzitter Stichting jijendeoverheid.nl

06 34 777 33 7

Op¬†kosten.jijendeoverheid.nl kunt u de laatste update’s vinden van bovenstaande verzoek.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Cura√ßao, Turkije/Syri√ę, Oost Oekra√Įne en Europa.