Er is veel te doen geweest over de lancering van Open Breda. Veel hebben er aandacht aan besteed en doen dit nog steeds, veel mensen stellen vragen, steunen of zijn afwijzend, en veel heb ik geleerd afgelopen dagen.

Ik sta nog volledig achter een lokale “leak” het biedt mensen in mijn ogen de mogelijkheid om wanneer ze iets van maatschappelijk belang kwijt willen dit te doen, zonder bang te zijn dat ze hier mee persoonlijk in gevaar komen of bang hoeven te zijn te verliezen wat ze hebben.

Maar niet alleen voor de bewoners van Breda, en niet met mij als beheerder van de data.

Daarom heb ik besloten de volgende stappen te zetten.

Over niet al te lang zal het mogelijk zijn voor andere om op opennu.nl (Open(N)u) een eigen lokale leak te openen. Deze website heb ik gelanceerd met andere om een landelijk platform te kunnen bieden voor een lokale Wikileaks. Ook open Breda zal naar Open(N)u verhuizen. Aankomende weken zal Open(N)u in minimaal 50 gemeente van start gaan.

Ik neem afstand van Breda als het gaat om de beheer van data, het is niet correct, en ik wil voorkomen dat er spraken zou kunnen zijn van een gevoel belangenverstrengeling. Daarnaast ben ik lokaal politiek actief, dit gaat niet samen met de data kant van Open(N)u. Binnenkort zal iemand het stokje van me over nemen hier.

Wel zal ik op organisatorisch vlak bezig blijven houden met Open(N)u.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to tell you that I’m new to weblog and really loved you’re web-site. Very likely I’m going to bookmark your blog post . You actually have beneficial article content. Bless you for sharing with us your webpage.