Beste Thierry,

Ik dacht eigenlijk dat we klaar met de brieven naar elkaar na de zomerpolitiek op bredavandaag.nl tijdens de zomermaanden, maar als ik je dan zo vandaag tekeer ziet gaan in de media voel ik me toch genoodzaakt je nog een keer te schrijven.

Vandaag schreeuw je van alle daken dat je niet kan wachten tot aankomende vrijdag wanneer het kraakverbod een feit zal worden. Thierry, maak je niet zo druk joh. Jullie wet heeft twee delen. Een deel omvat het kraken, en een ander belangrijk deel moet de grote leegstand aanpakken. Over dat leegstand hoor ik niets van jou… wat gaan we daar vanaf vrijdag mee doen? Gaan we vrijdag ook panden onteigenen van vastgoed handelaren die panden lang leeg hebben staan? lossen we vrijdag de wachtlijst met ruim 29.000 woningzoekende in Breda op? hebben we vanaf vrijdag een leegstand register? Kom Thierry, je geeft al je energie op het eerste deel van de wet. ” kraken mag niet” … weet je Thierry, als je zo graag handhaving wil zien, dan had je afgelopen vrijdag in de stad moeten zijn toen er 12 mensen werden gearresteerd.

Thierry ben je het niet met me eens dat leegstand en het woningtekort waar we mee kampen een groter probleem is dan de mogelijk 15 kraakpanden die we hebben in Breda? Thierry daarnaast verplicht je ons politie apparaat op dezelfde dag te ontruimen. Kop op Thierry, je weet net zo goed als ik dat we met zware tekorten aan politie agenten hebben, daarnaast is niet alleen kraken wat gedoogt zal worden. Ik ken nog wel wetten waar gedogen plaats vind.

Ik vind de reactie van Wethouder Bergkamp juist wel duidelijk. Eindelijk spreekt hij duidelijk uit geen prioriteit te geven aan ontruimen van kraakpanden maar wel aan aanpakken van leegstand en woningnood zodat kraken niet meer nodig zal zijn, aldus de wethouder.

Thierry, volgens mij heb je geen idee waar je het over hebt, je bralt maar wat van je ivoren toren over problematiek waar je geen weet van heb. Word wakker.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to mention I am all new to blogging and absolutely enjoyed this blog. More than likely I’m going to bookmark your website . You amazingly have good writings. Bless you for revealing your web-site.