Een voordeel van dat ik weer studeer is dat ik het recht heb op een OV-kaart. En dat is best nodig ook. Een retour zonder korting naar Den Bosch (waar ik studeer is) is 14,20 (met korting 8,50)… Ik was dat ook blij om de brief van DUO te zien waarin stond dat ik vanaf 5 september mocht reizen met mijn week-ov… maar nu de kaart zelf nog… Het aanvraag formulier voor mijn OV-kaart is al langere tijd de deur uit, en afgelopen week kreeg ik dan eindelijk het verlossende nieuws dat hij er aan kwam, niet gelijk, maar met iets vertraging (lijkt de NS wel)… het zou nog drie weken kunnen duren…

Met beide berichten (DUO en Fabrikant chipkaart) in de hand, liep ik richting een service medewerker van de NS toe en legde ik de situatie uit, in de hoop dat ze iets van een tijdelijk vervoersbewijs konden regelen. (zo een die je krijgt als je een kortingskaart aanvraagt maar fysiek nog niet hebt) Maar helaas, dat kon niet. Wel kon ik mijn kaartjes achteraf terugvragen… en dan komt het moment van overweging. Investeer als nog 55 euro in een kortingskaart met de kans dat mijn OV kaart morgen wel op de mat ligt of doe ik het niet met de kans dat ik in de aankomende weken de volle pond blijf betalen en dat de productie van het kaartje nog een keer vertraagt word? Ik kan gewoon niet betalen en restitutie vragen of de mogelijke boetes die komen?

Ik vraag me dan af. Duizenden studenten hebben op dit moment nog geen OV kaart… was of is het niet handiger dat deze mensen een briefje krijgen thuis gestuurd wat dient als tijdelijk vervoersbewijs? zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Ik vraag me af wat nou meer kost… 1 maal een brief en een memo of straks de tienduizenden kaartjes verwerken waarop restitutie wordt gevraagd…?

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to mention I am just new to blogging and really enjoyed you’re web blog. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog . You actually come with exceptional articles. Cheers for sharing with us your web-site.