Afgelopen weken gaat er een flyer over het internetFlyer (klik op de thumb links) het roept mensen op om vandaag naar de Dam in Amsterdam te komen en “het paleis te kraken”. Het is een redelijk negatieve flyer met vooral veel onjuistheden. Hoe dan ook veroorzaakt het papiertje nu al veel aandacht.

Laat duidelijk zijn dat ik tegen een kraakverbod ben en dat ik een voorstander ben van het houden van demonstraties om zo je stem te laten horen. Laat duidelijk zijn dat ik hoop dat de eerste kamer eens een wijs besluit maakt en deze wet in wording tegen zal houden.

In de flyer geven de initatiefnemers aan dat de eerste kamer vandaag zal kijken of de wet gelijk wordt doorgestuurd of dat er aanpassingen nodig zijn. Nu is het zo dat de eerste kamer geen aanpassingen kan doen aan een wetsvoorstel, ze kunnen alleen voor of tegen stemmen. Aangezien de initiatiefnemers één zetel meer hebben in de eerste kamer, bestaat de kans dat deze wet er door heen komt. Hoe dan ook ben ik wel van mening dat het moraal toelaatbaar is dat zolang er woningnood is en er miljoenen m2 kantoren en woningen leegstaan dat kraken een middel is om een dak boven je hoofd te hebben. (lees verder)

Neem je fakkels en breekijzers mee, daar roepen de makers van de pamflet toe op. Dan kun je in mijn ogen net zo goed de tweede kamer kraken of je demonstratie houden in den haag, aangezien de eerste kamer daar vandaag ook vergaderd, maar nee ze willen het op de dam in Amsterdam doen?

We zouden er ook vanuit kunnen gaan dat deze oproep geheel niet komt uit de kraakbeweging maar van één persoon, een politieke partij of een website die het leuk vind om een beetje onrust te veroorzaken. Het kan me echt niet voorstellen dat er vanavond “echte” krakers in Amsterdam zullen om de vooroordelen van veel mensen te bevestigen, ik zal er in ieder geval niet bij zijn.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.