[singlepic=648,320,240„left] In mijn ogen is vrijheid van meningsuiting een belangrijke zaak. Net zo belangrijk is dat we een diversiteit in politieke partijen en politici hebben. Ik wil ook direct duidelijk maken dat ik niet tegen Wilders of de PVV ben, gelijk er wel bij zeggende dat ik het totaal niet met hun handelswijze eens ben.

Zoals sommigen van jullie weten ben ik al enige tijd bezig met de website www.watwilderswil.nl op te zetten (ik hoop deze, nu helemaal, zo snel mogelijk online te hebben). Dit wordt geen anti-site maar (zoals in bovenstaande artikel staat) een website waar voor- en tegenstanders nou eindelijk eens met elkaar in dialoog kunnen gaan.

Heel veel “Wilders” sites zijn er niet en degene die er zijn blijken niet een lang leven te hebben (neem als voorbeeld http://prettigevoortzetting.nl/ die vanaf 10 juli geen updates meer heeft gedaan.)

Vandaag echter ontving ik verwarrend nieuws, het verontruste mij zelfs.

Om steun te vinden voor watwilderswil.nl heb ik afgelopen maanden bij diversen voor- en tegenstanders om hulp gevraagd, toen ik van de week een artikel las over iemand die pvvdenhaag.nl gemaakt had, heb ik deze persoon ook een e-mail gestuurd.

Begin gisteren avond ontving ik een reactie van de beheerder die mij aangaf onder druk van een advocaat het domeinnaam + blog + emailadressen + Gmail account over te dragen.

Na het lezen van de e-mail was ik verrast dat er zo snel een einde kwam aan zijn site en vroeg ik hem of het door “druk” kwam dat hij de site uit handen gaf en of die “druk” vanuit de PVV kwam.

De PVV heeft hem door middel van een advocaat laten weten direct eigendom te willen hebben van de domeinnaam en de bijbehorende e-mailadressen (inclusief het G-mail account) en hij gaat er mee akkoord omdat de commotie teveel word, dit laatste ook begrijpelijk is.

Wat ook begrijpelijk is, is dat de PVV, aangezien ze in Den Haag lokaal gaan ook straks graag gebruik willen maken van de naam pvvdenhaag.nl, maar aangezien te tijdelijke houder van het domein al direct had aangegeven het overdragen aan de PVV in Den Haag zodra er een lijsttrekker was lijkt het me overdreven om daar binnen enkele dagen na het lanceren van een website een advocaat op te zetten.

Ik heb nog een aantal e-mails met hem gewisseld met de vraag of dat ik de website over kon nemen echter was zijn antwoord “Volgens mij zou ik dan onrechtmatig handelen

Op zijn eigen website heeft hij gisteren een verklaring gegeven

In eerste instantie was ik van plan om een deel van onze email wisseling bij dit bericht te plaatsen echter heb ik na overleg besloten dit niet te doen.

Mijn vragen? Waarom doet een Partij als de PVV/Wilders die zelf zo vecht voor de vrijheid van meningsuiting dit? Waarom lijkt het erop dat ze de vrijheid van meningsuiting van iemand die een “neutrale” site over de PVV wil gaan maken? is dit echt puur alleen om het naamsgebruik te doen of gaat dit verder? Gaat dit zelfde gebeuren wanneer ik watwilderswil.nl online zet?

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to tell you that I’m new to blogging and site-building and certainly savored your website. Probably I’m likely to bookmark your site . You amazingly come with very good well written articles. Regards for sharing your web site.