Marja Heerkens is de afgelopen jaren als wethouder verantwoordelijk geweest als wethouder voor o.a. het FMO fonds. Enige tijd geleden kwam dit fonds al een in opspraak. Echter deze blog gaat daar niet over.

Marja Heerkens is op dit moment naast lijsttrekker van de gemeenteraadsverkiezingen ook nog wethouder Marja Heerkens van de gemeente Breda. Al de hele campagne hoor ik de PvdA met trots het FMO-fonds gebuiken in hun campagne alsof de PvdA de 10 miljoen uit het fonds uit eigen zak betaalt. Wat niet het geval is want duidelijk mag zijn dat het een raadsbeslissing is geweest en dat alle belastingbetalers in Breda betalen aan die 10 miljoen. (lees verder)

Van de week was de druppel. Ik was aanwezig bij een goed georganiseerd debat van stichting Marokanen waar Mevr. Heerkens ook te gast was. Ook waren daar andere PvdA prominenten in de zaal waaronder Hans van Agt. Het eerste deel van het debat leek wel een zendtijd van politieke partijen waarbij de PvdA trots als een pauw liep te pronken met wat voor goeds ze allemaal voor de Marokaanse gemeenschap hadden gedaan (veel van het FMO fonds is die kant op gegaan). Niet Breda, niet de belastingbetaler; nee, de PvdA had dat gedaan.

Een dag later stuurt ze een tweet bericht “ Ik moet wel de meest kleurrijke wethouder van Breda zijn, want meer dan de helft van kleurrijk Breda stemt op mij.” Dus bij het debat was ze lijsttrekker en dag later legt ze de verbinding met haar als wethouder die met een college van Groenlinks, Breda97, CDA en PvdA een raadsbesluit (FMO) uitvoering geeft.

Ik vind het erg goedkoop van de Partij van de Arbeid dat zij zich tijdens hun campagne voor doen als financiers van het FMO, het is in mijn ogen respectloos tegenover alle belastingbetalers die het mogelijk maken. Daarnaast klopt het niet en ben je daarmee niet eerlijk tegen je toekomstige kiezers.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to tell you that I am just very new to blogs and certainly enjoyed you’re page. Almost certainly I’m going to bookmark your blog . You absolutely come with terrific stories. With thanks for sharing your blog site.