Update:heb het pakket van dit bericht met inhoud terug gegeven aan onze burgermeester van der velden (pvda)

IMAG0070

Vandaag gaf ik (samen met de VVD) een aantal gastlessen op SG Christoffel in Breda. Tijdens de les attendeerde een docent ons op het feit dat ze wel een heel aparte brief heeft gehad. Ze gaf me een envelop afkomstig van de gemeente Breda. In deze envelop trof ik een brief aan van de PvdA, ondertekend door de lijstrekker (en momenteel wethouder) Marja Heerkens. Hierin stelt ze dat ze alle scholen (voortgezet onderwijs, middelbaar en hoger beroepsonderwijs) in Breda een informatiepakket heeft gestuurd als deze. Het pakket bevat een aantal flyers, posters en ballonnen.

Wat mij bevreemdt is dat het verstuurd is in een envelop van de gemeente. Ik vraag me dan ook af of dit pakket verstuurd is vanuit de gemeente en dat daarmee de portokosten a 2.20 euro per pakket worden betaald vanuit de gemeentelijke middelen. Ook vraag ik me daarnaast of PvdA de adresgegevens uit een openbare database heeft of gebruik heeft gemaakt van vertrouwelijke informatie. (lees verder)

Sowieso vind ik het een kwalijke zaak dat dit soort campagne materialen worden verstuurd in gemeentelijke enveloppen wat in mijn ogen de schijn op doet dat deze vanuit de gemeente zijn verstuurd. Ik ben benieuwd hoeveel gemeenschappelijksgeld hiermee gemoeid is. De school heeft me de envelop terug gegeven met de mededeling er mee te doen wat mij juist leek. Ik stel voor het terug te geven aan de rechtmatige eigenaar van de inhoud.

Word vast vervolgd.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.