Zoeterwoude

Begin van dit jaar hebben we de kindergemeenteraad gewonnen een het ConExq “Preventie van criminaliteit” project. Vandaag was de dag dat we dit project voor bijna 100 leerlingen van diversen basisscholen in Zoeterwoude ter uitvoering hebben gebracht.
Om 9:00 uur begon de dag met een aantal stellingen over criminaliteit, de leerlingen van de vier scholen die samen waren gekomen in de Aula van één van de scholen konden daar met elkaar in dialoog gaan en uit eindelijk hun mening vormen. Vragen als “Waarom dóet iemand eigenlijk iets, wat niet mag? En “Wordt iemand een “crimineel” of wordt je zo geboren? “ zijn ter spraken gekomen. Na drie kwartier werd het eerste deel afgesloten met een video waarin een aantal slachtoffers verhaal deden over hun ervaringen.


Na de eerste pauze hadden we een agent te gast die samen met onze presentator (Rinus) in gesprek ging over wat het nou inhoud om agent te zijn, hoe dat is? En hoe zijn privé leven er uit zag. Aansluitend was het mijn beurt om doormiddel van mijn levensverhaal proberen een gesprek aan te knopen met de leerlingen met uit eindelijk als doel “bewustwording”
Een uurtje na afloop ontvingen we al een aantal mailtjes vanuit de scholen en de leerlingen.

Bedankt voor je duidelijke verhaal, het was erg indrukwekkend. We waren
nieuwsgierig naar je site. We vonden je verhaal interessant en het was vast
erg moeilijk om dit zo te vertellen aan ons.
Groetjes Groep 8 (klaverweide)

Beste Michel,

Wij vonden je presentatie erg interessant. We vinden het knap dat je er zo goed over kunt praten.
Je hebt er 13 nieuwe vrienden bij!

Groetjes van groep 8 van de (Corbuloschool)

Dan zeg ik op mijn beurt, jullie bedankt! De eer was aan ons.

Publicaties:

http://www.zoeterwoude.nl/websites/zoeterwoude/website/show.asp?Propid=263&ModuleType=news&path=gwsitemanager/content/show/1558&newstype=4

http://www.zoeterwoude.nl/websites/zoeterwoude/website/show.asp?Propid=263&ModuleType=news&path=gwsitemanager/content/show/1433&newstype=4

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.