Vandaag was ik bij de presentatie van het jaarboek van PON, dit jaar was het thema jeugd van vandaag, Brabanders van morgen? het 104 pagina tellende hard cover book is het resultaat van een onderzoek over het jeugdbeleid in Brabant.

De dag begon met een broodje en een kopje koffie, waarna er een introductie werd gedaan door Dhr Kees Verhaar (lector jeugd en gezin bij fontys Hogeschool. Na de inleiding werd door middel van deel sessies in vorm van een lagerhuis debat een dialoog gevoerd over stellingen als “probleem jongeren horen pas op de tweede plaats te komen” en “we zijn in zekere mate hypocriet: we willen jongeren niet ontwikkelen maar beheersen”.

Ruim 100 wethouders, burgemeesters, gedeputeerde en 4 jongeren waren uitgenodigd om deze dag mee te maken. Gelukkig werd de dag afgesloten door de creatief gespreksleider (komediant) Joop Vos die iig de dufheid uit het geheel kan halen en nog enige menswaardigheid uit de toegestroomde bezoekers kon krijgen. Laat me duidelijk zijn dat ik het initiatief fantastisch vind, en dat ik blij was met de uitnodiging, (ik hoop er ooit nog één te krijgen naar dit artikel) maar kom op.

De subtitel van het boek is; koersen op de waarde van talenten!. In totaal zijn er maar 5 jongeren betrokken bij dit onderzoek, alle 5 van de zelfde voetbal club, hoe kun je nou spreken van een representatief onderzoek? erg jammer. Daarnaast word er super veel uitgeven aan dit onderzoek en de presentatie, terwijl er super veel word bezuinigd aan welzijn en jongerenwerken in diverse steden.

Toch wil ik het PON bedanken voor de uitnodiging, redelijk gezellige dag, de broodjes, koffie, vvv bonnen, boeken, onderzoek rapporten, biertjes en gegraveerde Parker pen?

Tot volgende keer?

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to say I am new to weblog and certainly liked your web blog. Probably I’m planning to bookmark your blog post . You really have good writings. Many thanks for revealing your blog site.