Binnen 24 uur na zijn uitspraak tegen drugsbaron ” Walid “The Turk” Makled” werd rechter Ali Fabricio Paredes vandaag door de Venezolaanse overheid gearresteerd. Dinsdag heeft de rechter uitspraak gedaan tegen de drugsbaron Makled, de drugsbaron heeft 14 jaar gevangenisstraf gekregen. De vandaag gearresteerde rechter wordt ten laste gelegd dat hij ” te schappelijk”  is geweest in zijn uitspraak tegen de Drugsbaron.

De drugsbaron werd eerder gearresteerd in Colombia. Zowel Amerika als Venezuela hadden om zijn uitlevering gevraagd. Uiteindelijk is de drugsbaron uitgeleverd aan Venezuela.

Eerder werd er al eens een rechter in Venezuela gearresteerd. In 2009 werd rechter Maria Lourdes Afiuni gearresteerd. Subtiel detail is dat de rechter die vandaag gearresteerd is, de rechter was tijdens de behandeling van de zaak van de in 2009 gearresteerde rechter Afiuni.  Half 2013 is ze vrijgelaten maar de aanklacht tegen Afiuni staat formeel vandaag de dag nog steeds.

In [een tweet verdiept] geef ik in het kort wat meer achtergrond informatie over leuke en minder leuke tweets.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to mention I’m all new to blogs and certainly liked your web-site. Probably I’m likely to bookmark your site . You really come with superb articles. Thanks for sharing with us your web page.