Laten we voorop stellen dat ik geen voorstander ben van geweld in enige vorm, en zal zeker nooit deel uitmaken van een actie waar dit wel toegepast word. Wel ben ik een idealist en zal ik niet schromen mezelf in te zetten hiervoor.

Vandaag kwam de uitspraak van het kort geding wat laurentius aangespannen had tegen ons en we hebben verloren, jammer, dat zeker, het betreurd me te lezen dat de rechter van mening is dat visuele inspectie voldoende is om de harde statements te maken als dat laurentius gemaakt heeft, het betreurd me dat er zoweinig ingegaan word op onze bevinden.

Ook betreurd het me te lezen en te horen dat er een aantal mensen zijn die nog niet inzien wat voor strijd we voeren, op een of andere manier zien mensen met ideale als de mijne soms als “werkloos tuig”, “geen belastingbetalers” en “parasieten. deze mensen zien de oplossing voor alles “explosieven aanbrengen wanneer de krakers nog in het pand zitten” of “gewoon beginnen met slopen, zijn ze snel genoeg weg”….

Mogelijk is belangerijk te melden dat de meeste krakers die ik in afgelopen maanden/jaren ben tegengekomen ben gewoon een baan hebben of studeren, wel is het zo dat de kraakbeweging niet alleen voor zich zelf opkomt maar juist voor het algemeen belang.

Ook bij de Ignatiusstraat is het niet zo dat dat we zuiver alleen opzoek zijn naar woonruimte voor de beweging zelf, nee! we willen dat een woningbouwverening stopt met het bewust verpauperen van panden, bewust panden niet onderhoud om ze zo te kunnen slopen. Niet in een tijd dat we 20.000 woning zoekende hebben in Breda waarvan een grote groep met een niet al te grote beurs. Moet er nou eht gesloopt worden, zorg en dan voor dat er sociale betalingen terug komen op de plek.

En dan de winkeliers, deze hier soms al tientallen jaren hun winkel hebben op de ignatiusstraat, deze worden nu grof zonder enige compessatie er uit gezet.

Mijn grote respect gaat uit naar de dames en heren binnen, die doordat laurentius alle sanitaire voorzieningen, electra en water gesloopt te hebben niet de makkelijkste leefomstandig heden hebben, ook mijn grote respect voor die van jullie die volgens het zelfde ideaal als bovenstaand beschreven doen wat jullie doen. Schaam jullie die vechten achter dit ideaal maar met andere belangen.

Maar hoe nu verder. Ik wil de buurt, de winkels en alle andere symphatisanten bedanken voor alle steun die jullie ons afgelopen weken hebben gegeven. Ik wil jullie nu al bij voorbaad verontschuldige voor de overlast die jullie mogelijk zullen hebben aankomende dagen wanneer de politie de opdracht krijgt voor ontruiming. Wij zullen de ignatiusstaat niet opgeven, wij zijn van mening dat de eisen die we gesteld hebben aan laurentius nog niet over zijn gekomen, wij hebben er niet voor gekozen de rechter als middel hierin te gebruiken maar hebben het respect aan laurentius getoont hier ons wel in te verdedigen. Hadden we deze rechtelijkeweg willen bewandelen dan hadden we deze keuze wel veel eerder gemaakt en Laurentius aangeklaagt.

“werkloos tuig” psst. die mensen moesten eens weten hoeveel uur ik daadwerkelijk werk in de week aan jijendeoverheid ConExq en de SP volgens mij kan je er een aantal voltijd banen me vullen!

Aan de andere kant voelt het niet goed je bewust te verzetten tegen dat wat komen gaat, en uiteraard zal ik kijken welke gerechtelijke stappen ik nog kan zetten, echter zal niet een stap meer op tijd komen om ontuiming tegen te gaan, helaas. Het voelt niet goed dit middel te gebruiken om je punt duidelijk te maken en een verandering te weeg te brengen, het voelt niet goed te weten dat er gemeentschapsgeld gebruikt zal worden om deze oplossing te bewerkstelligen het voelt niet goed wetende dat Laurentius net 194000 euro heeft besteed aan het onbewoonbaar maken van deze panden, maar het voelt helemaal niet goed te weten dat als we SAMEN niets doen dat Laurentius zal doorgaan met deze praktijken.

(voor de mensen die me blog meer lezen, sorry voor het vele bezettings en krakers nieuws afgelopen tijd, komt goed! ;-)

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.