verbeterdegemeente

Vorig jaar reisde een delegatie van jijendeoverheid af naar Amsterdam om in gesprek te gaan met de makers van het project verbeterdebuurt. Het doel? Het vinden van aansluiting en samen kijken naar de mogelijkheid om de functionaliteit van verbeterdebuurt op te nemen in jijendeoverheid. En succesvol, althans dat dachten we.

verbeterdebuurt

Samenwerken

Meerdere malen is er contact geweest met de makers van verbeterdebuurt maar tot alle spijt wachten we op het moment nog steeds tot dat we toegang krijgen om de content door te voeren….

Gisteren hebben we besloten niet langer te wachten en het zelf maar te doen, maar dan wel beter en zie de gemeente pagina’s voor het resultaat.

Elke gemeente doet mee

Op elke gemeente pagina van jijendeoverheid is een widget te vinden met een kaart van de desbetreffende gemeente, bezoekers kunnen door op de kaart te klikken of door het adres op te geven, de gemeente op de hoogte brengen van storingen, overlast of ideeĆ«n om dingen beter te maken. Deze zullen we dan doorsturen naar de desbetreffende gemeente. Zodra het opgelost is kan de gemeente dit makkelijk doorgeven zodat de icoon verandert van ROOD naar GROEN….

Gratis deelbaar

Door middel van een widget kunnen gemeente kaarten gratis ook op andere websites worden gebruikt. bijvoorbeeld die van een gemeente, een wijkraad of een ander geĆÆnteresseerden.

Verschillen

Verschil met verbeterdebuurt.nl ? gebruiksvriendelijker, open source, gratis, gemaakt in 2 dagen ipv 2 jaar… kosten van ontwikkeling 100 euro ipv 32.000, gratis te gebruiken in andere websites.

Wat is er gebeurd met de samenwerking?

Dat kun je het beste vragen aan verbeterdebuurt, zelf nu staan wij in ieder geval nog open tot het delen van data. Zij zijn aan zet.

kijk op http://breda.jijendeoverheid.nl voor de versie van Breda

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, CuraƧao, Turkije/SyriĆ«, Oost OekraĆÆne en Europa.