Ik heb in het verleden al veel geschreven over de Catharinastraat 87-89 in Breda. Een object van 2000 m2 dat jaren leeg stond, toen gekraakt is en in 2008 weer is ontruimd.  In 2009 heb ik er eens over ingesproken in de gemeenteraad. Het was de tijd dat het kraakverbod er aan kwam en de politiek reageerde er toen flink op. Zo maakte (nu wethouder) Bob Bergkamp zich hard voor een klokkenmuseum dat er zo komen, terwijl we allemaal wel wisten dat zei (zei??) er nooit zou komen. Andere partijen als Groenlinks en de SP hebben zich altijd hard gemaakt voor een goede bestemming van het pand en de kraakbeweging. Een paar jaar geleden heeft de eigenaar nog 10.000 euro gekregen van de gemeente voor het “wonen boven winkels project” . Maar nu ruim 8 jaar nadat het pand leeg kwam te staan, staat het nog steeds leeg.

NAC Veiling Catharinastraat

Afgelopen week viel mijn oog op de NAC veiling, en tussen de objecten werd het voormalig kraakpand aangeboden. Het begin bod is 5000 euro voor een jaar gebruik van de beneden verdieping, terwijl de bovenverdiepingen worden omgebouwd tot appartementen.

Het is een prachtig pand, met veel mogelijkheden, dus heb ik afgelopen dagen nagedacht over wat de mogelijkheden er eventueel mee waren en heb ik besloten een bod uit te brengen. Direct na het uitbrengen van het bod kwamen er al wat signalen dat ik geen goed vooruitzicht had voor het pand. Dit klopt niet.

Mocht ik de veiling winnen (die nog 30 dagen loopt) dan heb ik serieuze plannen met de Catharinastraat. Een deel van de m2 wil ik gebruiken voor het opzetten van een project voor startende ondernemers die in ruil voor zeer goedkope werkruimte elkaar ondersteunen in het verwezenlijk van hun projecten of onderneming. (zoals Con-Nex alleen dan kleiner en niet voor een paar miljoen aan kosten), Misschien iets vergelijkbaar als Heuvel 100  97 die onlangs haar deuren moest sluiten.

Een ander deel zou ik gebruiken als expositieruimte… Maar laten we eerst maar eens kijken hoe de veiling verloopt.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.