Volledig bericht is te vinden op: Punt Avans

Acht kandidaten, vier plaatsen. De tussentijdse verkiezingen van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad worden gehouden van 19 tot en met 21 oktober. De kandidaten stellen zich voor. Michel Spekkers: ‘Avans moet een gezonde werk- en leeromgeving hebben.’

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?

‘Ik ben dit jaar begonnen met de opleiding Bestuurskunde in Den Bosch en heb in 2007 kort Bedrijfskundige Informatica gestudeerd bij Avans in Breda.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad?

‘Het is belangrijk dat wij als leerlingen wat te zeggen hebben in onze school, zeker in deze tijden wanneer onze school snel groeit en er mogelijk flink bezuinigd zal gaan worden. Het voelt voor mij als een verantwoordelijkheid die ik wil nemen.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?

‘Ik vind een open en transparant bestuur belangrijk. Juist wanneer er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden is dit belangrijk. Ik irriteer me aan achterkamertjesoverleg.  Maar ook een aantal praktische zaken vind ik belangrijk zoals dat er genoeg leer- en werkplekken zijn en dat er voldoende (ondersteunend) lesmateriaal is. Avans moet een gezonde werk- en leeromgeving hebben waar deze die nog niet heeft en deze houden waar het nu al goed is. Het meest belangrijke is natuurlijk dat wij als studenten niet de dupe gaan worden van eventuele bezuinigingen. Voor de rest zal het afhangen van wat er de aankomende jaren op ons af komt. Dat is natuurlijk op dit moment moeilijk in te schatten.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?

‘Als ik ergens voor ga dan zet ik me er ook echt voor in. Ik zal nooit voor mezelf in de AMR gaan zitten, ik  zit er namens ons (studenten). Ik sta altijd open voor vragen en zal constructief meewerken en meedenken over oplossingen.’ [AR]

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to say I’m very new to weblog and really loved your blog. Likely I’m planning to bookmark your site . You amazingly come with amazing writings. Thanks a bunch for revealing your webpage.