ikhuurvanlaurentius.nl is een initiatief van de mensen en partijen die betrokken zijn bij de bezetting van het complex St. Ignatiusstraat. 

Naar aanleiding van deze actie bleek dat meer mensen dan wij verwachtten, problemen met “LAURENTIUS” ondervinden. Ook zij zijn van mening zijn dat de handelwijze van deze woningbouwcorporatie niet in deze tijd past. Om die reden hebben we de website ikhuurvanlaurentius.nl gelanceerd, via deze website kan iedereen zijn of haar ervaringen met LAURENTIUS doorgeven zodat we onze krachten kunnen bundellen.

Het onbewoonbaar maken en het hermetisch afsluiten van deze flat aan St Ignatiusstraat heeft “LAURENTIUS” 194.000 euro gekost. Dit geld had in onze ogen beter gebruikt kunnen worden voor renovatie. Er veel onvrede over de sloop vanuit de buurt en van de onder de flats gehuisveste winkeliers, die hun winkelruimte nu eerder, zonder compensatie, moeten verlaten. 

Er is in Breda vooral behoefte aan betaalbare woningen. Dat betekent dat sloop van woningen die eigenlijk goed gerenoveerd kunnen worden uit den boze is. Er moet voorrang gegeven wordt aan het oplossen van de woningnood i.p.v zo veel mogelijk geld verdienen aan de handel in onroerend goed.

 

Wij vinden dat indien betaalbare woningen gesloopt moeten worden, omdat ze niet meer voldoen aan hedendaagse kwaliteitseisen, daarvoor betaalbare en bereikbare alternatieven teruggebouwd moeten worden. En het liefst meer dan dat. 

Men verwacht dat de Bredasche bevolking groeit tot 185.000 zielen. Het college van B&W vindt dat er minstens 30% meer van dit soort woningen gebouwd moet worden. Daar is sinds 2006 bitter weinig van terecht gekomen. Vandaar!

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to say I am just newbie to blogs and definitely savored this blog. Likely I’m likely to bookmark your blog post . You actually have fantastic article content. With thanks for revealing your web page.