Afgelopen week heb ik bekend gemaakt een aantal wijzigingen te hebben gemaakt in de dingen die ik momenteel doe. Een aantal redenen liggen hier ten grondslag van. Allereerst merk ik dat ik momenteel teveel doe waardoor de dingen die ik doe niet altijd gaan zoals ik dat zou willen. Daarnaast merk ik dat ik een aantal zaken niet doe die ik wel zou willen doen. Als derde reden is het zo dat een aantal dingen die ik doe elkaar in de weg zitten en dat ik alle schijn van belangenverstrengeling wil voorkomen.

Al met al heb ik besloten een aantal drastische keuzes te maken welke mij niet makkelijk liggen. Een van deze keuzes die ik heb gemaakt is dat ik per direct mijn functie als voorzitter van de jonge vereniging Eerlijk Beheer neer leg. Duidelijk mag zijn dat ik deze keuze heb gemaakt ten goede van de snel groeiende vereniging. De doelstelling van de vereniging heb ik altijd gesteund en zal ik ook blijven ondersteunen.

Sinds de oprichting vorig jaar is de vereniging snel gegroeid, niet alleen in leden aantal maar ook in acceptatie. Momenteel lopen er in verschillende steden gesprekken en wordt de roep om een Eerlijk Beheer van tijdelijke objecten steeds groter. Niet alleen onder de bewoners maar ook onder gemeenten en coöperaties.

Ook Eerlijk Beheer heeft in haar beginfase als jonge vereniging tegenslagen gehad en sommigen trajecten liepen moeizamer als in eerste instantie gedacht was. Toch kijk ik met vertrouwde ogen naar de stabiliteit en het doorzettingsvermogen van de leden.

Mijn persoonlijke intentie is altijd geweest om initiatiefnemer te zijn en te zijner tijd terug te treden uit de vereniging om mijn energie te kunnen inzetten op een nieuw project. Dat het moment nu al daar was, is niet gepland maar wel de meest wijze keuze.

Ik wens het bestuur en de vereniging alle kracht en succes toe in het kiezen van een nieuwe voorzitter. Waar nodig zal ik dit proces ondersteunen.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to say I am just all new to blogging and really loved this blog site. Almost certainly I’m likely to bookmark your website . You absolutely come with superb article content. Kudos for revealing your blog site.