Het is eigenlijk een schandelijke zaak… jarenlang gedebateerd, gediscussierd en gepraat… ¬†de bredase gemeenteraad over de horecasluitingstijden, eerst over het venster uur van 2 & 3 en 4 & 5 en daarna om met de hakken over de sloot een meerderheid te krijgen van alles open tot 4u… zelfs mijn eigenpartij ging akkoord met dit, dit terwijl we zijn voor algehele vrijheid in openingstijden.¬†

Nu het moment daar is, en de gemeenteraad naar jarenlang debat eindelijks tot een slecht besluit is gekomen en de tijd open gooit tot 4:00 word het niet eens doormiddel van een agenda punt door de partijen  toegelicht binnen de gemeenteraad, daarin tegen besluiten ze om het te gooien bij de verzamelpunten, en word dit voor veel mensen belangrijkonderwerp unaniem aangenomen (zonder stemverklaring) aangenomen de de gemeenteraad (en daarmee ook door de SP) . tussen het Beleid Motorbrandstofverkooppunten, Nota van Uitgangspunten Ginneken en Onteigeningsplan Heilaarpar verdwijnt de Wijziging drank- en horecaverordening (sluitingstijden) en de het Wijzing tarievenlijst legesverordening (i.v.m. ontheffing sluitingstijden) naar een jarenlange discussie. 

Waarom ben ik tegen dit besluit.

Alles 4u dicht dus geen nachtzaken meer, om 4u stroomt de stad vol met uitgaande dronken mensen richting huis, een gaos een wanorde, een lange wachtrij bij de broodtjes zaken (die 30 minuten langer open mogen zijn) en geen taxi meer te vinden (ik blij dat ik verhuisd ben) daarnaast is het zo dat kleine horeca zaken tot 150 één beveiliger vanaf 0:00 bij de deur moet hebben staan, tot 250 twee beveiligers en daarboven 3. ofwel de kleine ondernemer is de dupe want hoe kan hij/zei dit opbrengen. 

Ook moeten horeca zaken een uitgebreid veiligheidsplan indienen en gaan de jaarlijkse gemeentelijke bijdragen gaat omhoog, in mijn ogen op alle punten geen verbetering met het huidige beleid. Mijn voorstel: “laat de openingstijden van een cafe over aan de eigenaar” Algehele openingstijden. daarmee heb je een geleidelijkere uitstroom en zijn er dan tenten die vaak problemen veroorzaken, verplicht deze dan om een beveiliger voor de deur te hebben staan.¬†

Vraag me af hoeveel uur de gemeenteraad van Breda nou totaal is beziggeweest met deze zinloze slechte belissing. Fijne avond.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Cura√ßao, Turkije/Syri√ę, Oost Oekra√Įne en Europa.