Drie jaar woon ik nu in Breda, drie jaar ben ik echt vrij, en toch voel ik me zo nu en dan gevangen. Blijkbaar duren sommigen dingen drie jaar om door te dringen en voel ik naar drie jaar een leegte, een verveling een gemis. Ik heb geen idee waar het vandaan komt maar het gemis naar gevaar, uitdaging en risico’s is zeer groot. Ik heb echt een gevoel dat ik op dit moment een politiek correct burgerlijk leventje leid. Iets wat ik misschien niet wil, niet op dit moment athans.

Wat kan een leven veranderen zeg. Nog maar een paar jaar geleden zat ik vast in Pam Lycnher State Jail (humble texas)… vandaag de dag heb ik een eigen appartementje en kan ik gaan en staan waar ik wil. Drie jaar geleden zat ik nog op school (avans hogeschool) en vandaag de dag ben ik zelfstandig ondernemer en heb ik enkele awards gewonnen. Drie jaar geleden had ik weinig met politiek, vandaag de dag ben ik commissielid bij de gemeenteraad van breda en vice-voorzitter van een lokale politiek partij. Vorig jaar ging het financieel nog goed, en vandaag de dag loop ik tijdelijk op blaren, en dit laatste wreed energie.

Ik wist wel dat het leven niet over rozen liep, maar heb eigenlijk nooit geweten dat het zo snel zo goed en soms zo moeilijk kon gaan. Gelukkig zijn de vooruitzichten redelijk goed, maar wat helpt mij dit nu? Vooruitzichten betalen niet mijn huur en andere rekeningen. Vooruitzichten betalen niet de persooneelskosten. Vooruitzichten bieden hoop en vertrouwen in de toekomst maar is dat voldoende?

De eerste beta van jijendeoverheid staat online en de meeste kinderziektes zijn er uit, maar hoe nu verder. Hoe biedt je financieel winmodel aan een maatschappelijk, tot op heden gesubsidueerd project? Dat heeft er afgelopen maanden door mijn hoofdgespookt, maar we zijn er redelijk uit. Er staan diversen mogelijkheden klaar, zijn diverse beslissingen genomen, en staan diversen gesprekken in de planning. Maar is het niet te laat? Aankomenden dagen zullen dagen zijn van “erop of eronder” laten we hopen dat de goden goed gezint zijn, ik de wind in de rug heb en dat het geluk eens snel deze kant op komt. Alle hulp is welkom.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to say I’m all new to blogs and actually loved your web-site. Likely I’m planning to bookmark your website . You actually have superb articles and reviews. Many thanks for revealing your website page.