Maandagmiddag liep de NAC-veiling, een winkel- werkruimte op de Catharinastraat, af. Het pand dat jaren lang leeg staat zal nu (in ieder geval voor een jaar) een doel krijgen. Mijn bod van 5000 euro bleek uit eindelijk het enige en hoogste bod te zijn hierop.

Deze unieke kans wil ik niet alleen vol voor mij zelf benutten maar ik wil deze mogelijkheid delen met anderen. Daarom had ik eerder al besloten om de Catharinstraat om te dopen tot een starterscentrum voor jonge ondernemers en wil ik een deel van de ruimte gebruiken als expositieruimte voor andere.

De eerste periode zal staan in teken van officieel maken van de overeenkomst en dergelijke, maar dit betekent niet dat we tot die tijd stil moeten zitten.

Ik, nodig iedere jonge startende ondernemer die op zoek is naar een werkruimte voor een jaar mij even een mail te sturen (michelspekkers@gmail.com) of even te bellen. (0611899024) Ā (als je Op zoek bent naar een expositieruimte dan kun je natuurlijk ook vast contact opnemen).

Ook ben ik op zoek naar mensen die willen helpen aankomend jaar een succes te maken van het starterscentrum en de expositieruimte. Hiervoor is alle hulp welkom. Denk hierbij aan begeleiding en ondersteuning van de nieuwe ondernemers, maar ook zaken als het beheer en gebruiksklaar maken van de Catharinastraat en financiƫle ondersteuning.

Waarom een starters centrum?

Ik ben van mening dat er een groot tekort is aan betaalbare kantoor- en werkruimten (met goede begeleiding) voor startende ondernemers. De ruimten die er waren zijn er niet meer, en de ruimten die komen, vallen niet bepaald in het budget van een startende ondernemer. Daarnaast kunnen starters in een jaar veel van elkaar leren en kan het benutten van leegstaande ruimten als deze er voor zorgen dat er nieuwe succesvolle ondernemingen starten. Ik hoop dat we in een jaar een voorbeeld kunnen stellen hoe het zonder al te veel investeringen ook zou kunnen.

Ik zal in eerste instantie via mijn blog (adres) regelmatig updates geven over de ontwikkelingen. In de toekomst zullen we vast nog op een naam komen voor dit project.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, CuraƧao, Turkije/SyriĆ«, Oost OekraĆÆne en Europa.