Net als heel nederland heeft het college van breda afgelopen weken de oranje koorts. Terwijl een groot deel van nederland er een volksfeest van probeert te maken staat het college op strepen en doet alles om een terroristische aanslag te voorkomen.

Schermen mogen niet te groot, vlaggentjes mogen niet te laag, gevels niet oranje en er is nog net geen avondklok en samenscholingsverbod ingesteld. Nu is dan wel bekend geworden dat de buitenbarren morgen tot twee uurtjes na de wedstrijd mogen openblijven, maar de grote schermen? Ho maar. Waar steden als amsterdam terug zijn gekomen en het wel toelaten houd breda star vast aan haar geloof dat wanneer die schermen er staan het volkfeest wel een kan veranderen in een grootste volksopstand.

Terwijl het college hierover rustig doorvergaderd onder het genot van een glaze oranje bitter discusseerd de raad lekker verder over de miljoenen aan bezuinigingen die we moeten doorvoeren. Laten we voor het college hopen dat nederland doorgaat zodat ze volgende week toch kunnen toelaten een groot scherm op de grote markt te laten plaatsen.

Het lijkt er op dat de burgemeester langszaam ontdooit uit zijn hoek-van-holland-kramp en voetbal weer ziet als volksfeest.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.