image

Het werd eens tijd een blogje te schrijven over mijn persoonlijke motivatie te starten met Expedition [X]. Ik heb verschillende reacties mogen ontvangen afgelopen weken op het idee om vanaf binnenkort mijn leven 24/7 te laten bepalen door anderen, door jullie…

De reacties varieerden van ¨ben je levensmoe¨ tot ¨Je hoort bij de serious global game changers als dit gaat lukken¨. Waarvoor dank. Geen idee wat Expedition [X] is? lees dan eerst onze website of onze Facebook pagina.

Eind 2012 heb ik om verschillende redenen gekozen dat het tijd voor me was Breda en misschien voor nu ook Nederland te verlaten. Voor mijn vertrek had ik paar hectische en drukke jaren achter de rug met uiteenlopende dingen. Van in school tot in de politiek, van vrijwilliger tot ondernemer en van single naar relatie en terug naar het alleenstaande. Een periode waarin ik zeker veel geleerd heb en een periode die ik niet zonder fouten achter me heb gelaten.

In eerste instantie heb ik er voor gekozen om voor een korte periode ver weg te gaan van mijn oude sociale en werkomgeving, om zo -zonder invloed- eigen plannen te kunnen maken. Voor nu is één van de plannen Expedition [X]. Afgelopen maanden ben ik samen met anderen bezig geweest met de voorbereidingen van dit project en de kick-off datum komt steeds dichter bij.

Ik moest iets nieuws, iets enerverends, uitdagend en misschien wel een beetje provocerend te doen hebben in mijn leven. Eigenlijk meer belangrijk: iets wat het waardig is je tijd aan te besteden ten goede -niet alleen van mijzelf- maar van andere op deze wereld en onze planeet.

Laten we deze expeditie enerzijds een social-experiment noemen. Laten we kijken wat we kunnen doen met de kracht van social media gecombineerd mijn persoonlijk overlevingsdrang. Deels zal ik mijn lot overlaten in jullie handen door zonder geld of eigendommen me overal ter wereld heen te laten sturen en jullie te laten bepalen wat ik doe en hoe om te gaan met sommige situaties. Anderzijds zal ik het lot van anderen die ik op mijn weg tegenkom in jullie handen leggen. Gaan jullie hen helpen? Ja of nee…

Ik hoop dat deze expeditie ons aankomend jaar brengt naar de wonderen van de wereld en naar het armste en het slechtste wat onze wereld te bieden heeft. Alles is mogelijk: of jullie me nou sturen naar de krottenwijken in Brazili√ę, de oorlog in Syri√ę of Piramides van Egypte. Daar is waar ik met jullie heen zal gaan.

Ik wil samen met jullie alle facetten van onze wereld bereizen. ik wil kijken waar onze kennis en vermogen een meerwaarde kunnen hebben en wil dit doen zonder enige beperkingen. Oké, tot de beperken van het desbetreffende land waar ik ben dan ;)

In dit experiment kan ik alle hulp gebruiken. Allereerst door het simpel te verspreiden door je netwerk, daarnaast met je kennen en kunnen, privé en zakelijk. Als je denkt dat je een meerwaarde kan hebben schroom dan niet om ons een bericht te sturen via facebook, twitter, email of welke methode dan ook. Een wees gerust, om de titel van de blogje maar te beantwoorden, ik ben absoluut niet levensmoe.

Mocht je vragen hebben, stel ze dan.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Cura√ßao, Turkije/Syri√ę, Oost Oekra√Įne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to mention I’m new to blogging and site-building and honestly savored you’re web site. Almost certainly I‚Äôm planning to bookmark your blog post . You actually come with incredible article content. Many thanks for revealing your blog.