Vanavond hebben we tijdens onze tweede ALV onderstaande besloten. Morgen meer….

Vereniging Eerlijk Beheer heeft op zijn Algemene Ledenvergadering van 10 december besloten om een rechtszaak te starten tegen anti-kraak bedrijven in Nederland voor het schenden van diverse Europese rechten van de mens en de Nederlandse grondwet. (lees verder)

Om vanuit de ‘beheerders’ geen tegenspraak te krijgen, hebben bedrijven zoals Camelot en AD HOC belachelijke contracten opgesteld, die het bewoners onmogelijk maakt een normaal, met rechten en plichten toebedeeld leven in deze maatschappij te volgen.

Anti-kraakbureaus schenden hierbij zonder schroom een groot aantal rechten van de mens terwijl ze financieel profiteren van de huidige woningnood in Nederland, zonder maatschappelijke toevoeging. Politiek  Nederland keert hun rug naar dit probleem waardoor de tijdelijk bewoners machteloos zonder recht van spreken aan de kant staan.

Om deze rede heeft de Algemene Ledenvergadering van vereniging Eerlijk Beheer besloten om deze schending van mensenrechten aan te pakken door middel  van een civiele rechtszaak aan te gaan spannen tegen anti-kraakbureaus.

Met de represailles waar anti-kraak bedrijven de bewoners in het gareel houdt om niet naar de rechter stappen, ziet Eerlijk Beheer het als haar taak hier de aanzet voor te geven en op te komen voor deze mensen. Daarom zal  de vereniging naast het behandelen van de al binnengekomen klachten een meldpunt anti-kraakklachten openen.

“ Wij roepen anti-kraak bewoners  op, eventueel samen met de eigenaar, zich bij onze vereniging te melden om zich te voegen in deze rechtszaak,” aldus Michel Spekkers (voorzitter van de vereniging Eerlijk Beheer).

Eerlijk Beheer biedt vanaf nu ook een overstapservice aan voor zowel de eigenaar van het object dat tijdelijk beheerd wordt en de bewoner die tijdelijk woont in een bestaand anti-kraak object. De vereniging zal deze waar nodig juridisch ondersteunen bij de ontbinding van de bestaande contracten.

De verwachting is dat de aanklacht in het eerste kwartaal van 2010 bij de rechter ligt, aldus Spekkers.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to tell you that I am newbie to blogging and site-building and honestly enjoyed you’re web-site. Probably I’m want to bookmark your site . You certainly come with impressive stories. Thanks for revealing your blog.