Gisteren twee jaar geleden vertrok ik uit Nederland om op zoek te gaan naar iets wat ik tot op heden nog niet gevonden heb. Ik voel me bevoorrecht met alles wat ik in de -tot nu toe- 730 dagen durende zoektocht door Peru, Ecuador, Colombia en Venezuela heb mogen meemaken.

Aankomende tijd blijf ik me scherp richten op Venezuela want ik ben bang dat grootste ellende daar nog moet beginnen. En er is in mijn ogen op dit moment gewoon te weinig aandacht voor. Met mijn opgebouwde contacten en collega’s daar hoop ik jullie aankomende tijd op de hoogte te kunnen blijven houden van de ontwikkelingen daar.

Maar, ik moet ook reëel zijn. Met alleen verslag leggen uit Venezuela kun je niet rondkomen, en met een minimumloon van 16 euro per maand is het onmogelijk om er iets bij te doen in daar. Ook valt er in Venezuela op dit moment geen leven op te bouwen, nemen de risico’s voor buitenlanders toe en denk ik dat een beetje stabiliteit voor mij ook geen kwaad kan. Ik heb dan ook besloten om meer tijd door te brengen op Curaçao, een veilige haven waar ik kan werken aan die stabiliteit.

Dit betekend niet dat ik Venezuela niet meer zal zien. Sterker nog, met een paar uur varen of een klein uurtje vliegen ligt Venezuela bijna op een steenworp afstand van Curaçao en zul je mij dus ook nog regelmatig door de straten van Caracas en Valencia zien lopen.

De tijd is afgelopen twee jaar is enorm snel gegaan en de weg was onvoorspelbaar. Ik ben heel benieuwd wat er de aankomende twee jaar gebeurd en hoe de weg zal zijn.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

2 Comments

  • Thanks , I’ve recently been looking for information about this topic for ages and yours is the best I’ve discovered so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

  • I simply want to tell you that I’m all new to blogging and site-building and actually savored this blog site. Likely I’m going to bookmark your blog post . You actually come with excellent stories. Kudos for sharing with us your web site.