Vanaf vandaag staat Ecuador wat betreft de bescherming van de vrijheid van internet niet alleen bekend als beschermengel van o.a. Assange en Snowden maar hebben ze een andere grote stap gezet in de bescherming van de internetvrijheid. 

Vandaag is besloten om het artikel 474 (Bewaren van gegevens en rapporten.) te schrappen van COIP (Organic Penal Code). 

Waarom dit goed nieuws is. 

Dit artikel zal o.a. internetproviders verplicht stellen alle data van gebruikers voor 6 maanden op te slaan. Het zou hier gaan om het bijhouden van internetactiviteit, telefoonnummers , adressen, Statische en dynamische IP gegeven , en alle vast en draadloze communicatie verbindingen. Daarnaast moesten al deze gegeven gekoppeld worden aan elkaar. (gebruiker ed)

 Een andere regel zou zijn dat internetcafés hun klanten moesten opnemen (op video).  Het niet overdragen van deze gegevens zou onder de criminele wetgeving vallen. 

Vandaag is besloten af te zijn van Artikel 474 en daarmee heeft Ecuador laten zien niet de tendens van veel andere te gaan volgen om de vrijheid van het internet af te nemen¬† ¬† ¬†¬†

Voor de volledige wetgeving: https://docs.google.com/file/d/0B5cMEHQ2197-Z3FiRlR4Q2s4dWc/edit (zie pag 188 voor artikel 474) 

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Cura√ßao, Turkije/Syri√ę, Oost Oekra√Įne en Europa.

1 Comment

  • I just want to say I am just new to blogging and certainly liked your web page. Very likely I‚Äôm going to bookmark your website . You actually have good articles. Many thanks for revealing your web-site.