That's me?

Stel je eens voor dat de woordvoerder, Job Frieszo van het Ministerie van economische zaken verantwoordelijk wordt gehouden voor de economische crisis, of de perswoordvoerder van defentsie verantwoordelijk wordt gehouden voor het neerstorten van apachi helikopters door slecht onderhoud, of de woordvoerder van het OM voor het mogelijk falen in sommige strafzaken. Nog leuken laten we anders de woordvoerder van Total verantwoordelijk houden voor de pijplijn in Birma en de perswoordvoerder van Laurentius voor alle tekorten aan aan sociale woningen in Breda.

Al klinkt dit absurt, toch is dat één van de dingen die Laurentius bij mij in de schoenen wil schuiven. Omdat ik (soms) woordvoerder ben voor een beweging stellen zij dat ik verantwoordelijk ben voor de kosten van een beweging in een rechtzaak? Dit terwijl het OM, de politie mij wel gewoon altijd gezien heeft als een neutraal persoon waarmee een dialoog te voeren valt, hoe verklaar je anders dat ik op de dag van de ontruiming het recht had om met de politie mee te lopen als zijnde een waarnemer?

Morgen (maandag 23 november) dient het hoger beroep van mij (ons) tegen Laurentius over de kraak van de Ignatiusstraat in Breda. Vandaag zal ik uiteraard niet te veel schrijven over het de inhoud van onze kant van het verweer, wel kan ik melden dat het verhaal Laurentius nog niet over is.

Op dit moment zijn bijna alle winkeliers vertrokken van onder bij de flat en is de sloop vergunning vrijgegeven. Morgen zal ik meer schrijven over de inhoud van de zaak voor nu kunnen de liefhebbers zicht meer verdiepen door onderstaande artikelen eens te lezen die ik eerder dit jaar geschreven had tijdens de bezetting en ontruiming.

https://www.michelspekkers.nl/2009/05/08/ignatiusstraat-een-paar-weken-later/
https://www.michelspekkers.nl/2009/04/11/maar-even-flink-aan-de-slag/
https://www.michelspekkers.nl/2009/03/31/op-naar-plan-b/
https://www.michelspekkers.nl/2009/03/30/ikhuurvanlaurentiusnl-is-online/
https://www.michelspekkers.nl/2009/03/25/kort-geding-in-de-media/
https://www.michelspekkers.nl/2009/03/14/bezetting-van-afgelopen-week-in-de-media/
https://www.michelspekkers.nl/2009/03/08/en-hierbij-de-uitgebreide-versie-van-het-persbericht/
https://www.michelspekkers.nl/2009/03/08/de-bezetting-dag-2-zaterdag-2/
https://www.michelspekkers.nl/2009/03/08/de-beztting-dag-1-vrijdag/
https://www.michelspekkers.nl/2009/01/10/van-nieuwsjaarsreceptie-tot-me-ontruiming/

http://www.bndestem.nl/regio/breda/4473992/Argumenten-van-krakers-ondergesneeuwd.ece

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to mention I am just beginner to blogging and definitely savored you’re web blog. Very likely I’m want to bookmark your blog post . You definitely have wonderful writings. Appreciate it for revealing your web-site.