Toen ze de dokter vroeg om literatuur over mijn aandoening gaf hij mijn moeder het boek ‘Gewetenloos – De onrustbarende wereld van de psychopaten onder ons’. In gedachten dankte ik de dokter sarcastisch voor zijn subtiliteit. 

Het was de eerste keer dat mijn moeder mee was naar de Waag – Centrum voor Ambulante Forensische Psychiatrie – in Utrecht. Voor mij was het één van de laatste keren dat ik er door de deuren zou lopen. De dokter had namelijk geconcludeerd dat ik onbehandelbaar was.

Onderdeel van mijn strafrechtelijke veroordeling was een verplichte behandeling van twee jaar in de Waag. Mijn moeder, die een groot deel van haar leven in een medische bibliotheek heeft gewerkt, vroeg de dokter of hij nog tips had voor literatuur voor de aandoening van haar zoon. Hij haalde een boek met twee zwarte ogen uit zijn boekenkast: Gewetenloos – De onrustbarende wereld van de psychopaten onder onsvan Robert D. Hare.

‘Ik denk dat dit het beste bij hem aansluit’, zei hij. De checklist van Hare (de PCL-Revised) wordt internationaal gehanteerd bij het vaststellen van psychopathie. Meerdere malen heeft Hare in het middelpunt van rechtszaken en debatten gestaan in verband met deze checklist.

De pikzwarte ogen op de kaft staren mij aan als Hannibal Lector. Sarcastisch dank ik in gedachten de dokter voor zijn subtiliteit. Dit was 2007, we gaan terug in de tijd….

Het volledige artikel lees je verder op Blendle of TPO Magazine

De zoektocht

Dit is de inleiding van deel 1 van “De zoektocht’. In deze reeks wil ik je meenemen in mijn persoonlijke heden en verleden in mijn zoektocht naar wat ik wil met mijn leven. Aankomende tijd zal ik je meenemen in mijn leven als oplichter, gevangene, student, politicus, ondernemer en mijn dagelijkse leven als onderzoek journalist in het roerige Venezuela. Het volledige artikel kun je lezen op Blendle en TPO Magazine

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to mention I am newbie to blogging and site-building and definitely liked you’re web page. Probably I’m want to bookmark your site . You absolutely come with beneficial articles. Regards for revealing your web site.