De VVD plaatste onder de noemer “Breda kopieert Rotterdams succes recept: de Stadsmarinier” een kopie van een artikel uit de trouw op haar website.. Helaas zijn ze per ongeluk een stukje vergeten…  namelijk het volgende:

Rambo blijkt ambtenaar die overleg coördineert

‘Een rambo waarvoor het straattuig siddert en beeft’. Zo werd de Bredase stadsmarinier volgens SP-fractievoorzitter Patrick van Lunteren afgeschilderd rond de gemeenteraadverkiezingen. De VVD wilde PVV-kiezers binnenhalen, denkt hij. De marinier blijkt nu een ambtenaar, die vooral verbindingen moet leggen. De stad kan volgens Van Lunteren prima zonder. „De draakjes die op straat rondlopen hebben we in beeld. Het bestaande systeem werkt. We hebben hooguit meer agenten nodig. Als de stadsmarinier iets ziet, zal hij toch de politie moeten bellen om in te grijpen.” De stadsmariniers zijn in Rotterdam onmisbaar geworden. Ze hebben de daadwerkelijke veiligheid en het gevoel van veiligheid verbeterd, zo bleek uit onderzoek in opdracht van de gemeente. Er is ook kritiek: hun aanpak is te weinig gericht op de lange termijn, en de stadsmariniers werken onvoldoende samen. (Bron trouw)

Waarom ze bovenstaand stukje vergeten zijn is mij een raadsel maar kun je hier eventueel navragen

De rest van het artikel is te lezen op de site van de VVD

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.