[singlepic=298,490,380„center]

(ik en Stef van Grieken in de nieuwspoort in Den Haag)

[singlepic=297,490,380„center]

(Het aanwezige team van hetnieuwestemmen)

Vandaag hebben we in de nieuwspoort in Den Haag (het nieuwe stemmen) onze kieswijzer voor EU verkiezingen gelanceerd. Deze kieswijzer kun je vinden op www.wiekiesjij.eu en op de NOS site europkiest.nos.nl

Al ben ik persoonlijk niet al te diep betrokken bij deze ontwikkeling omdat ik me vooral richt op jijendeoverheid.nl ben ik wel een teamlid en trots op ons als groep dit gerealiseerd te hebben.

Hierbij het persbericht van de NOS:

NOS Europa Kiest heeft vanaf vandaag een eigen, unieke kieswijzer op haar website: Wiekiesjij.EU. Met deze kieswijzer voor de Europese verkiezingen kunnen kiezers precies nagaan welke persoon op een kieslijst het beste bij hem of haar past.

Het overgrote deel van de Nederlanders (meer dan 90%) brengt bij verkiezingen zijn stem uit op de lijsttrekker, veelal omdat de overige kandidaten onbekend zijn of te weinig profiel weten op te bouwen.

De Europa Kiest-wijzer adviseert welke kandidaat op de lijst van iemands favoriete partij het best voldoet aan zijn of haar wensen. Simpelweg door het invullen van 16 vragen kan de kiezer de kandidaten beter leren kennen. Aan het einde van de vragenlijst zijn de profielen van de kandidaten te bekijken.

Kandidaten van alle partijen zitten in de kieswijzer, behalve die van de PVV. De partij wilde geen persoonlijke informatie geven van haar kandidaten.

Stichting Het Nieuwe Stemmen heeft de kieswijzer ontwikkeld. De stichting werkt sinds 2006 aan de ontwikkeling van online projecten, die de burger meer zou kunnen betrekken bij politiek en democratie.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.