Toen ik in 2006 bij Exodus kwam ging ik vrij snel werken voor het project “delinkwentie en samenleving” van de vereniging Humantis. Na een jaar heb ik besloten dat ik niet langer voor die groep werkzaam wou zijn en ben ik begonnen met de organisatie “ConExq” op te zetten. ¬†In 2007 en 2008 hebben we via ConExq ruim 300 voorlichtingen per jaar verzocht op¬†scholen, aan jongeren in¬†jeugddetentie ,¬†organisaties en aan ouders en docenten.

Toen ik eind 2008 begon met de ontwikkelingen van jijendeoverheid.nl zijn de activiteiten van ConExq zo goed als stil komen te vallen.

Een aantal weken geleden heb ik besloten ConExq nieuw leven in te luiden maar dan wel met de “waardebepaling achteraf” formule. Dit betekend dat wij nooit een factuur zullen versturen aan in een instelling voor het geven van een voorlichting of voor het doen van onderzoek. Vanaf nu zullen we wanneer we ergens geweest zijn die keuze neer leggen bij de afnemer. Dit betekend trouwens niet dat wij “niets” verwachten. We zullen afnemers een blanco factuur geven maar ook de ruimte om ons op een andere manier te waarderen voor onze diensten (dit hoeft dus niet altijd in harde¬†financi√ęle¬†middelen)

De diensten van ConExq zijn dezelfde als waar we mee bezig waren in 2007 en 2008 en wel de thema’s: “Gevaren van internet” en “Preventie van criminaliteit”. Beide thema’s zijn nog erg actueel. Na de zomer gaan we kijken naar nieuwe thema’s. Ook zullen we weer bezig gaan met onderzoek

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Cura√ßao, Turkije/Syri√ę, Oost Oekra√Įne en Europa.