ConExq

Afgelopen week hebben een voorlichting verzorgd aan de vertrouwensinspecteurs van de onderwijsinspectie over de gevaren van internet. Steeds meer komt het voor dat jongeren te maken krijgen met de mindere kanten van het internet en ook de onderwijsinpectie merkt dit door de vragen en problemen die ze vanuit de scholen naar voren krijgen geschoven.

Momenteel wordt er op dit moment nog maar weinig aandacht gegeven binnen de lessen over de gevaren van internet, denk hierbij aan zaken als; wat mag wel en niet? hoe zit het met risico’s van virussen, crackers en spyware? hoe gaan we me onze privacy om en wat te doen bij pesten en zaken als identiteits vorming. Sinds een aantal jaar proberen we via ConExq jongeren, ouders en docenten te helpen met hier antwoorden op te vinden en ze handvaten te geven zelf beter op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Door een interactieve presentatie van 3 uur zijn we hierover met de inspecteurs in dialoog gegaan, aan één kant om hun dezelfde handvaten te geven en anderszijds hun te vertellen wie we zijn. Ik ben benieuwd naar het vervolg hier van….

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.