Zal Max Weber de bureaucratie nog steeds zien als een positieve stap nu de bureaucratisme toegeslagen heeft, ook Weber bleek de gevaren van de bureaucratie wel in te zien, athans zozegt dhr of mvr. wikipedia ;-)

één ding weet ik wel, bureaucratie en web 2.0 gaan moeilijk samen door een deur. Laatst nog had ik een theraphie sessie met beide om te kijken of we daar verandering in teweeg konden brengen echter moest ik concluderen dat, in iedergeval voor nu web 2.0 te veel moeite had met de diepgewortelde lagen der bureacratie.

Web 2.0 heeft een hoop ruimte en vrijheid nodig om te kunnen ontwikkelen, bureaucratie bij (met) web 2.0 is als een kind waar je de voeten van inbind, één ding weet je zeker, echt snel groeien zullen die voeten niet….

Toch is het een leuk gevecht moet ik zeggen, een nieuwe manier van denken, vrijer en sneller ontwikkelend, web 2.0 een kracht die we of we het nou willen of niet bijna onrembaar schijnt, een kracht die als we het goed aanpakken, massas kan roeren, innovatief kan zijn en daadwerkelijk verijkend. Waar een mening die eerst ongehoord was nu opeens waardevol kan zijn, een beweging waarin wij samen bepalen wat, waarom, wanneer en hoe we iets doet. Bureaucratie zal ik uw jas even aangeven ;-)

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.