Simultaan schaken op hoog diplomatiek niveau, met als inzet: corruptie, olie en de rechten van de mens. Hoe een top waar niemand heen wou de meest hippe top aller tijden werd.

Een intrigerend maar beangstigend schouwspel ontvouwt zich dezer dagen in Latijns-Amerika. Aankomende dagen is in Panama de 7e top van de ‘Americas’. Een top waar de leiders van 35 landen samenkomen, waaronder Amerika, Venezuela, Cuba en Guyana. Wat eerst een saaie bijeenkomst leek te worden in Panama, met veel afzeggingen, is door de ontwikkelingen van afgelopen weken rondom Cuba en Venezuela opeens een hippe top geworden waar je bij ‘moet’ zijn als land. De belangen van deze top zijn groot voor sommige landen, en voorafgaande van ‘de top’ is het schaakspel al in volle gang. Simultaan schaken wel te verstaan… Lees verder

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

2 Comments

  • Cuba heeft alle baat bij het versoepelen en op termijn opheffen van de blokkade, het stoppen van het diplomatiek isolement en het vergemakkelijken van alle uitwisselingen tussen VS-burgers en Cubanen. Het zal de economie van Cuba ongetwijfeld een boost geven. Cuba zal daardoor zijn economie meer kunnen diversifieren en ook minder afhankelijk maken.

  • I just want to say I am just newbie to blogs and definitely liked this website. Likely I’m want to bookmark your blog . You really have impressive well written articles. Thank you for sharing your website page.