Vandaag vielen mijn ogen op een kort bericht op BredaVandaag van 114 woorden.  Het ging over de werkloze, het aantal WW uitkeringen en het aantal WWB aanvragen in Breda, in één woord schokkend.

Uit de 7e “Monitor financiele crisis” van de gemeente Breda blijkt dat er op 1 september 2009 21.2% meer werklozen zijn in Breda, het aantal mensen met een WW uitkering is 61% toegenomen. 38% meer mensen hebben een WWB (Wet Werk en Bijstand) aanvraag gedaan. In dezelfde monitor staat dat gelijk staat met het gemiddelde van de 31 grootste gemeenten van nederland.

Toch vraag ik me af waarom dit niet breedt bekend gemaakt is maar bijvoorbeeld  de propaganda brochure over de Krediet crisis van Wethouder Snier en opbeurende artikellen in de krant wel?

Bijlage: monitor-financiele-crisis-nr-7-cie-bestuur

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to say I am just very new to blogging and definitely enjoyed your web-site. More than likely I’m going to bookmark your website . You actually have amazing article content. Thanks a bunch for revealing your web page.