[singlepic id=661 w=550 h=400 float=center]

update 3: foto’s zijn gemaakt door een anonieme fotograaf, waarvan o.a. ik de toestemming heeft gekregen deze te publiceren… over tot de orde van de dag

Vanavond zijn er drie medewerkers van Anti-Kraak bedrijf Ad-Hoc door de politie meegenomen naar het politie buro op de vlaanderenstraat… Krakers hebben getuigenverklaringen achter gelaten en aangifte gedaan op grond van huisvrede breuk, inbraak en mishandeling. (lees verder)

In mei 2009 werd een object in de Goeseelsstraat gekraakt welke vrijsnel ontruimd werd (tegelijkertijd met de ontruiming van het van Coothplein). Achteraf bleek deze ontruiming niet correct te zijn en is het object in de Goeseelstraat wederom gekraakt (november).

Vandaag, toen de bewoners op school zaten heeft Anti-Kraak bedrijf Ad Hoc zich toegang verschaft tot het pand, hebben ze spullen van de bewoners verhuisd naar een klaarstaande bus, en hebben ze de rest van de eigendommen op een hoop gegooid.

Ad-Hoc heeft een beheerder ingesteld (welke geen contract had) om voor 150 euro tot dit weekend het object tijdelijk te beheren.

Op het moment dat Ad-Hoc nog bezig waren kwamen de oorsprongkelijke bewoners terug van school. In eerste instantie werd er agresief gereageerd op de oorsprongkelijke bewoners. Door de oorsprongkelijke bewoners is Alarm geslagen waarna de Ad-Hoc medewerkers hebben proberen weg te rijden. Waarna de Ad-Hoc medewerkers in hun auto gaan zitten. Ondertussen waren sympathisanten aangekomen wie de weg versperde van de Ad-Hoc medewerkers in afwachting van de politie.

De medewerkers van Ad-Hoc besloten gas te geven en daarmee aanwezige andere aan te rijden. één persoon is de hele straat doorgesleept. Een ander werkt geraakt. Na aankomst van de politie zijn er drie medewerkers van Ad-Hoc aangehouden en meegenomen naar het politie buro.

toen de rust net was terug gekeerd stond er ineens een beveiligings bedrijf binnen die aldus de beveiliger door ad hoc was ingehuurd…

Status nu: 3 ad hoc medewerkers meegenomen door politie. Gehele oorspronkelijke huiskamer is weg, en wordt nog gemist. Spullen beschadigd. en naast de oorsprongkelijke bewoners ook een niet-wetende ad-hoc bewoner de dupe geworden. Uiteindelijk heeft geen enkele aanwezige erg letsel opgelopen.

[nggallery id=32]

Word Vervolgt….

Update 1 22:05:

heb net begrepen dat er tussen nu en een uur een officiele verklaring komt van de omstanders. Ik zal deze ook hier plaatsen…

Update 2: 23:05

Onderstaand de verklaring van de aanwezigen

Anti-kraak bedrijf valt binnen bij krakers.

Aan het einde van donderdg middag 21 janurari zijn personeelsleden van anti-kraakbedrijf ad-hoc, het gekraakte pand aan de Goeseelsstraat binnengevallen en de sloten veranderd en de spullen van de krakers afgevoerd en vernietigd.

Na het openboren van de sloten hebben ze de huisraad van de krakers die op dat moment op school en op het werk zaten afgevoerd naar de stort waarna een anti-kraakbewaker zonder getekend contract is geplaatst.

Op het moment dat een van de bewoners huiswaarts keerde bleek het pand overgenomen te zijn en wordt de deur voor hem gesloten, waarop de bewoner huisvredebreuk alarm sloeg naar vrienden en de politie belt.

Nadat een tiental sympathisanten het personeel van ad-hoc verhinderde de plaats van het delict te verlaten zijn leden van het anti-kraakbedrijf op symphatisanten ingereden.

De krakers hebben aangifte gedaan hebben van huisvredebreuk, inbraak, poging tot mishandeling en vernieling waarop drie personeelsleden van het bedrijf ad-hoc zijn aangehouden.

Nadat de krakers zijn meegegaan naar bureau Vlaanderenstraat om aangifte te doen, heeft de politie de anti-kraakbewaker die 75 euro per dag zou krijgen om het pand tegen krakers te bewaken verwijderd, de sloten veranderd en de krakers de sleutel van hun huis overhandigd

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.