De kamer prijzen in Nederland zijn erg hoog, ook in Breda. Naar aanleiding van een debat gisteren met internationale studenten dacht ik vanochtend laten we een de proef op de som nemen.

Op kamer.nl word een kamer aangeboden op de Populierstraat in Breda (link) (mirror)

Op internet kunnen we berekenen wat de toegestane huurprijs is.

De feiten

Er wonen in totaal 5 mensen in het huis. het is een eengezinswoning (streetview) De kamer zelf is 10 m2. Er is √©√©n¬†gezamenlijke¬†keuken, √©√©n¬†gezamenlijk¬†toilet en √©√©n gezamenlijke¬†douche en wastafel. Leuk detail is dat de kamer “is voorzien van een vloer” …. juist… hoe dan ook laten we eens gaan rekenen met deze feiten. Voor het gemak gaan we er maar van uit dat deze kamer centrale verwarming heeft.

Met deze feiten kom ik op een huur prijs van een beetje meer dan 123 euro (volledige printscreen), ¬†nou kan ik me voorstellen dat er een aantal dingen bijkomen zoals eventueel internet (wordt niet over gesproken) en energie kosten, echter kost onze voorbeeld kamer (deze is niet fictief ) een afgeronde ‚ā¨ 350 euro. Gelukkig kennen we in nederland een huurcommissie waar je naar toe kunt stappen voor dit soort praktijken. (076-5225090). En als je denkt dat ik “the worst case¬†scenario” hebt gebruikt dan heb je het mis…. pak maar eens een¬†willekeurige¬†kamer uit¬†Breda¬†en de kans is zeer groot dat je er bedrogen van af komt.

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Cura√ßao, Turkije/Syri√ę, Oost Oekra√Įne en Europa.

1 Comment

  • I simply want to mention I am just beginner to blogs and definitely liked your web-site. Very likely I‚Äôm going to bookmark your blog post . You actually have outstanding posts. Kudos for sharing your web site.