Niets zo vervelend als een stel journalisten dat onder het mom van persvrijheid proberen je politieke agenda toe te lichten aan het grotere publiek. Afgelopen jaar heb ik kunnen meekijken hoe een “democratie” als Venezuela hiermee omgaat. Hier volgen een paar vernuftige tips om die persvrijheid voor eens en altijd aan banden te krijgen…

Tip 1: Maak papier kopen voor kranten onmogelijk

Een simpel maar zeer effectief middel om de druk op te voeren bij kranten, is om ervoor te zorgen dat er geen papier meer geleverd wordt voor het drukken van de krant. De oplossing lijkt erg simpel, maar de geschiedenis wijst uit dat zelfs hoog gerenommeerde en gerespecteerde kranten er niet snel een oplossing voor weten te vinden. Neem bijvoorbeeld de kranten El Correo del Caroni, El Impulso, El Carabobeno, El Nacional en El Regional del Zulia; ze houden dit geen weken meer vol op deze manier.

Tip 2: Sla journalisten in elkaar…  Lees het volledige artikel op de buitenlandredactie

http://debuitenlandredactie.nl/2015/04/9-handige-tips-om-als-staat-van-lastige-journalisten-af-te-komen/

Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Ik ben een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Ik ga een stapje verder en schuw het extreme niet in mijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

1 Comment

  • I just want to say I am newbie to blogging and site-building and really enjoyed your blog site. More than likely I’m want to bookmark your blog . You really have tremendous well written articles. Bless you for sharing with us your blog site.