Over de dure dakloze, de geoliede machine van de gemeente Purmerend en de uitzichtloze wachttijden

Deel dit bericht:

Het is nog vroeg als ik het Waterland ziekenhuis binnenloop. De dame bij de receptie knikt met herkenning en begrip. Sommige mensen in het ziekenhuis zullen intussen misschien denken dat ik er werk, maar de dame bij de receptie kent mijn situatie wel. Het ziekenhuis is zo’n beetje de enige plek waar je op zondag vroeg in de ochtend nog droog en warm kan zitten als dakloze. De dagopvang is dicht en de bibliotheek is alleen maar voor een paar uurtjes in de middag open.

Geert zit al op me te wachten. Met een kruiswoordpuzzel voor zich, zoals ik intussen gewend ben van hem. Onze stamtafel in het ziekenhuis is verplaatst. Voor de kerst zijn er een paar dagen achter elkaar optredens in de hal van het ziekenhuis. Er staat ook een vleugel in de hal van het ziekenhuis, ik wacht nog op de dag dat er – uit het niets – zoals ook soms op het Amsterdam CS gebeurt, een getalenteerde speler tevoorschijn komt en de sterren van de hemel speelt. Tot op heden hebben we het moeten doen met een iets wat minder getalenteerde speler. Maar, we mogen niet klagen. We zitten hier elke dag warm en droog en rond 9:30 komen dagelijks de vrijwilligers met de koffiewagen langsrijdend, om ons te voorzien van een bakje koffie en de vraag hoe het met ons is.

 
Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Michel Spekkers is een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Gaat een stapje verder en schuwt het extreme niet in zijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.

2 Comments

  • Thanks , I have recently been looking for info about this topic for ages and yours is the best I’ve discovered till now. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

  • I simply want to mention I am just all new to weblog and truly enjoyed you’re page. Most likely I’m planning to bookmark your website . You actually come with perfect well written articles. Thank you for revealing your webpage.

Leave a Comment