Het is aan het begin van de middag, twee uur eerder dan de afgesproken tijd, dat ik de Nederlandse ambassade in Kiev binnenloop. Drie uur eerder ben ik met mijn vlucht uit Amsterdam geland en tussendoor heb ik een hotel, een Oekraïense simkaart en wat andere basisbenodigdheden geregeld voor de aankomende dagen.

Een één tweetje met de ambassade
Stefan weet niets van mijn komst. Door een één tweetje met een kennis van Stefan en de Nederlandse ambassade in Kiev is hij naar de ambassade gekomen in de hoop een code van Western Union te krijgen, zodat hij 100 euro op kan halen. Het zou de 100 euro van een factuur van RT zijn, één van de weinige opdrachtgevers waar Stefan als journalist nog welkom was. De rest van zijn opdrachtgevers, zoals GeenStijl.nl waar hij op publiceerde (evenals via Reporters Online), hadden hun handen al lang van Stefan afgetrokken, nadat hij een paar maanden geleden in Beiroet opgepakt was voor fraude met een creditcard.

 
Deel dit bericht:

About the author

Michel Spekkers

Michel Spekkers is een freelance onderzoeksjournalist, die het onrecht de grens over achtervolgt. Gaat een stapje verder en schuwt het extreme niet in zijn onderzoek naar corruptie, misdaad en geweld. Afgelopen jaren werkzaam geweest in onder andere Venezuela, Colombia, Curaçao, Turkije/Syrië, Oost Oekraïne en Europa.